Συνάντηση Χαφτάρ-Σάλεχ με τον Ελ-Σίσι στο Κάιρο

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ-Φατάχ Ελ-Σίσι, δέχτηκε την πρόεδρο του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, και τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χάφταρ. Πραγματοποίησαν μια συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Αρχηγός των Αιγυπτιακών Γενικών Πληροφοριών, στρατηγός Αμπάς Καμέλ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι, δήλωσε ότι συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη. Καθώς και τη διακεκριμένη σχέση μεταξύ των δύο γειτόνων.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε ότι η σταθερότητα της Λιβύης σε επίπεδο πολιτικής και ασφάλειας αποτελεί μέρος της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου.

Ο Πρόεδρος El-Sisi καλωσόρισε τους Λίβυους ηγέτες και επαίνεσε τις προσπάθειές τους να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα και να διατηρήσουν την κυριαρχία και την ενότητα.

Διαβεβαίωσε πως η Αίγυπτος θα συνεχίσει να συντονίζεται με όλα τα μέρη της Λιβύης κατά το επόμενο διάστημα. Εκτός από την επιβεβαίωση της υποστήριξης της Αιγύπτου για τη διασφάλιση της ενότητας και της συνοχής των εθνικών θεσμών της Λιβύης και ότι οι γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου πρέπει να διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο Σίσι επανέλαβε την άρνησή του στις ξένες παρεμβάσεις στη χώρα, η οποία «στοχεύει στην υλοποίηση των δικών της ατζέντων εις βάρος του λιβυκού λαού». Τόνισε τη σημασία της απόσυρσης όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από το έδαφος της Λιβύης.

Με τη σειρά τους, οι δύο Λίβυοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τον ρόλο της Αιγύπτου στη Λιβύη. Εξήραν την αιγυπτιακή συμβολή στην ενοποίηση του LNA.

Ο Χάφταρ και ο Σάλεχ επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν την ασφάλεια, με την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη. 

Σύμφωνα με πηγές του Libya Review, ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Abdel-Hamid Dbaiba πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο την Τετάρτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail