Μα αν τα πήγαμε τόσο καλά με την πανδημία και τις φωτιές, γιατί αλλάξαμε υπουργούς;

Η κυβέρνηση μαζί με την πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν έχουν σταματήσει από την άνοιξη του 2020 να λένε στους πολίτες ότι η πρώτη τους έσωσε και πως τα κατάφερε πάρα πολύ καλά απέναντι στην πανδημία, έστω κι αν ο μισός κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά και ακόμη αναζητείται η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Του Στρατή Μαζίδη

Με τις καταστροφικές πυρκαγιές ακούσαμε μέσες-άκρες ότι η αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη στέρησε τη βοήθεια στη Βόρεια Εύβοια το πρώτο κρίσιμο διάστημα. Μετά μας είπαν ότι κάηκε η Βόρεια αλλά σώθηκε η Κεντρική Εύβοια, καθώς επίσης πως δεν υπήρξαν θύματα.

Το αν η κυβερνητική πολιτική είναι καταστροφική, σωτήρια, πετυχημένη ή αποτυχημένη, αυτό το κρίνει ο καθένας μας μόνος του. Όμως αφού στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι τα έπραξαν όλα άριστα, τότε ποιος ο λόγος που άλλαξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κι αντικαταστάθηκε ένας γιατρός με έναν σκεπτιστική απέναντι σε νέα εμβόλια δικηγόρο;

Για ποια αιτία έφυγε ο υπουργός Προ-Πο που κατά δήλωσή του ήταν άφαντος τις ημέρες της φωτιάς διότι κρατούσε τη μάνικα;

Τι οδήγησε στην απομάκρυνση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας όταν κι αυτός τα πάντα εν... σοφία εποίησε;

Είτε, με την εξαίρεση του Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση θέλησε τα επιτυχημένα στελέχη της να καταφέρουν το ίδιο εξαιρετικά και σε άλλους τομείς, είτε θεωρεί πως δεν πέτυχαν και τους ανακυκλώνει διότι δεν μπορεί να τους απομακρύνει ώστε στην πιο απλή περίπτωση να μην αυτο-ακυρωθεί διακινδυνεύοντας όμως να μην πετύχουν ούτε στα νέα τους καθήκοντα.

Η συνήθης όμως πρακτική είναι πως δεν αλλάζεις κάποιον που έχει επιτύχει στο πόστο του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail