Ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών θα συναντηθεί με τον Σύριο ομόλογό του στη Βαγδάτη

Freepen.gr - Ο Hakan Fidan, διευθυντής της Τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT) πρόκειται να συναντήσει τον Σύριο διευθυντή Εθνικής Ασφάλειας Ali Mamlouk στη Βαγδάτη, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Türkiye.

Η Türkiye έγραψε ότι η συνάντηση αναφέρθηκε αρχικά στα ιρακινά μέσα από πηγές κοντά στις δυνάμεις ασφαλείας και ότι έλαβε επιβεβαίωση από εξουσιοδοτημένους αξιωματούχους.

Η συνάντηση «θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας νέας διαδικασίας», δήλωσε στην Türkiye ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, İsmail Hakkı Pekin. «Η διαδικασία που διεξάγεται μέσω ενδιάμεσων χωρών όπως η Ρωσία και το Ιράν δεν έχει πλέον νόημα. Η διαδικασία με τον Hakan Fidan σίγουρα θα ενεργοποιήσει εκ νέου τα κανάλια της διπλωματίας και της πολιτικής και θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος».

Η τελευταία φορά που Φιντάν και Μαμλούκ συναντήθηκαν ήταν τον Ιανουάριο του 2020, στη Μόσχα.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε θέματα μετανάστευσης και τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον Πεκίν. «Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να αναλυθεί ως μέρος των βελτιωμένων σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο. Πολύ ισχυρότερα βήματα θα ακολουθήσουν το θέμα της Βαγδάτης».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail