Τουρκικό μη επανδρωμένο ελικόπτερο εκσυγχρονίστηκε για στρατιωτικές αποστολές και νυχτερινές πτήσεις

Freepen.gr - Η τουρκική Titra Technology έχει εκσυγχρονίσει το μη επανδρωμένο μη επανδρωμένο μίνι ελικόπτερο, Alpin, για στρατιωτικές αποστολές με πιθανή ενσωμάτωση όπλων και πυρομαχικών. Το Alpin χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πεδίο κατά τη διάρκεια αποστολών κατάσβεσης κατά των πρόσφατων πυρκαγιών στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, αναφέρει η defenseworld.net.

«Αυτή η (αποστολή πυρόσβεσης) έδειξε ότι, αν τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται για σκοπούς επιτήρησης πυρκαγιάς, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά τόσο στην προανίχνευση όσο και στον προσδιορισμό της κατεύθυνσης της ανάπτυξης των πυρκαγιών και σε ποια κατεύθυνση έχει μετατοπιστεί η ενέργεια», δήλωσε ο Selman Dönmez, επικεφαλής της Titra Technology, στο κρατικό Anadolu Agency (AA).

Ο Dönmez πρόσθεσε πως το Alpin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό πυρκαγιών ακόμη και τη νύχτα και μπορεί να είναι ένας ενεργός μηχανισμός υποστήριξης αποφάσεων στις διαδικασίες λειτουργίας, ειδικά χάρη στη δυνατότητα νυχτερινής πτήσης.

Ο Dönmez αποκάλυψε ότι έχουν πλέον αναπτύξει ένα νέο σώμα για το μη επανδρωμένο ελικόπτερο, το οποίο παρουσίασαν στη 15η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF 2021).

Έχουν γίνει αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος και την αεροδυναμική του ελικόπτερο σύμφωνα με τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκε από την πρώτη ανάπτυξη πρωτοτύπου.

«Ενισχύσαμε την Alpin για ενσωμάτωση όπλων και πυρομαχικών», είπε, προσθέτοντας ότι διεξάγουν διαπραγματεύσεις για να παρουσιάσουν το προϊόν τους για στρατιωτική χρήση. 

«Πιστεύουμε ότι το ελικόπτερο θα χρησιμοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, ειδικά για υλικοτεχνική υποστήριξη, συγκέντρωση πληροφοριών και σκοπούς λήψης εικόνων», δήλωσε ο Dönmez.

Ο Dönmez πρόσθεσε ότι επί του παρόντος βρίσκονται σε επαφή με άλλες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας για να παράσχουν στο ελικόπτερο πυρομαχικά και όπλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail