Πάνω από 50 αεροπορικές επιδρομές οι Ρώσοι κατά του ISIS - Δεν παίρνουν ανάσα οι εξτρεμιστές

Freepen.gr - Στις 29 Σεπτεμβρίου, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν περισσότερες από 50 αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική περιοχή της Συρίας, όπου πυρήνες του ISIS διεξάγουν επιθέσεις δολιοφθοράς εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο οχυρά κρησφύγετα της τρομοκρατικής ομάδας μεταξύ της υπαίθρου της ανατολικής Χομς και της ανατολικής Χάμα.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη μιας νέας εκκαθαριστικής επιχείρησης από τον Συριακό Αραβικό Στρατό και τους συμμάχους του. Η επιχείρηση θα καλύψει την ερημική περιοχή μεταξύ Χομς και Χάμα.

Την περασμένη εβδομάδα, πυρήνες του ISIS στην κεντρική Συρία ενέτειναν τις επιθέσεις τους. Στις 26 Σεπτεμβρίου, έξι μαχητές της φιλοκυβερνητικής Παλαιστινιακής Ταξιαρχίας al-Quds σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε κοντά στα βουνά Αλ Αμούρ στην ανατολική Χομς.

Ενώ τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας στην κεντρική περιοχή κατάφεραν να προκαλέσουν κάποιες απώλειες στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους τα τελευταία χρόνια, δεν κατάφεραν να επεκτείνουν την επιρροή τους εκτός της περιοχής.

Επί του παρόντος, οι τρομοκράτες του ISIS βρίσκονται μακριά από όλα τα κύρια αστικά κέντρα και στρατηγικούς δρόμους στην κεντρική Συρία. Ωστόσο, η απειλή που θέτει η ομάδα δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

* πληροφορίες από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail