Οι Ισραηλινοί κατέρριψαν 20 συριακούς πυραύλους που...δεν εκτοξεύτηκαν ποτέ;

Freepen.gr - Κατά την τελευταία νυχτερινή επίθεση του Ισραήλ στη Συρία, τα συριακά συστήματα αεράμυνας εκτόξευσαν τουλάχιστον 20 πυραύλους εδάφους-αέρος εναντίον Ισραηλινών μαχητικών. Όλοι τους καταρρίφθηκαν με επιτυχία από ισραηλινά συστήματα αεράμυνας. Αυτά τα δεδομένα αναφέρονται από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, σημειώνει η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σε λιγότερο από μία ώρα, ο συριακός στρατός εκτόξευσε 20 πυραύλους εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών. Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ κατάφεραν να τα αναγνωρίσουν ως αντιαεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα S-200 "Dvina". Ταυτόχρονα, τονίζεται ιδιαίτερα ότι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν με επιτυχία από ισραηλινά συστήματα αεράμυνας.

Παρ 'όλα αυτά, παρά μια τέτοια δήλωση, τα συντρίμμια των πυραύλων στο έδαφος του Ισραήλ δε βρέθηκαν ποτέ, αν και τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας πραγματοποίησαν αντιπυραυλικές εκτοξεύσεις. Οι ειδικοί το συσχετίζουν πρωτίστως με τη νέα τακτική του συριακού στρατού - τη χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων, τα οποία προσομοίωναν μια μαζική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος.

«Εάν, όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ, 20 πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από τη Συρία, τότε τουλάχιστον θα βρίσκονταν τα θραύσματα αυτών των πυραύλων, όπως στην περίπτωση ενός πύραυλου που εξερράγη στα προάστια του Τελ Αβίβ. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα επιτίθενται σε φανταστικούς στόχους. Προφανώς, με αυτό το γεγονός είναι δυνατό να συσχετιστούν οι πληροφορίες που παλαιότερα παρείχαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση του συριακού στρατού στο Ισραήλ με τον βαλλιστικό πυραύλο Scud», σημειώνει ο ειδικός.

Νωρίτερα, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης το φερόμενο ως κατεστραμμένο συριακό σύστημα αεράμυνας S-200 στα προάστια της Δαμασκού, ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι οι ισραηλινές πληροφορίες δεν είναι αληθείς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail