Τούρκος που αγνοείται από το Δεκέμβριο του 2020 βρέθηκε στις φυλακές της Αγκυρας

Freepen.gr - Ένας πρώην δημόσιος υπάλληλος, ο Hüseyin Galip Küçüközyiğit, βρέθηκε στη φυλακή μετά από περισσότερο από οκτώ μήνες κατά τους οποίους εθεωρείτο αγνοούμενος, ανέφερε η κόρη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 14 Σεπτεμβρίου.

Απολυμένος από τη θέση του εισηγητή στον Τούρκο Πρωθυπουργό μέσω διατάγματος κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο Küçüközyiğit εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις 29 Δεκεμβρίου 2020 και έκτοτε η κόρη του τον αναζητούσε, αναφέρει η duvarenglish.com.

"Πήρα τηλέφωνο χθες το βράδυ ότι ο πατέρας μου ήταν στη φυλακή. Περίμενα λίγο για να βεβαιωθώ ότι ήταν αλήθεια, αλλά μπορώ να σας τα πω όλα τώρα. Ο μπαμπάς μου είναι ζωντανός :)" έγραψε στο Twitter η Nursena Küçüközyiğit.

Ο γιος του βουλευτή και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ömer Faruk Gergerlioğlu που φυλακίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα φέτος, ο Salih Gergerlioğlu είπε ότι ο Küçüközyiğit οδηγήθηκε στις φυλακές Sincan στις 13 Σεπτεμβρίου.

"Η Nursena πέτυχε, βρήκε τον πατέρα της χάρη στη φιλοδοξία και τον αγώνα της", είπε ο Gergerlioğlu σε ένα tweet.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Filiz Kerestecioğlu είχε επίσης υποβάλει κοινοβουλευτική ερώτηση για τον αντιπρόεδρο Fuat Oktay σχετικά με το πού βρίσκεται ο Küçüközyiğit μαζί με άλλους αγνοούμενους στην Τουρκία.

Μιλώντας στις 13 Σεπτεμβρίου, η Kerestecioğlu σημείωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Τουρκία που εξακολουθούν να αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται από τη δεκαετία του '90.

«Όχι μόνο αυτές οι οικογένειες δε λαμβάνουν απαντήσεις, αλλά περιορίζεται και το δικαίωμα διαδήλωσής τους», δήλωσε η Kerestecioğlu. "Δεν διεξάγονται αποτελεσματικές έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων πολιτών".

Η Kerestecioğlu είχε σημειώσει στην κοινοβουλευτική της ερώτηση πως τρία άτομα είχε αναφερθεί πως ακολουθούσαν τον Küçüközyiğit πριν από την εξαφάνισή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail