Οι σκοπευτές του SAA κυνηγούν μαχητές ενώ τα ρωσικά Sukhoi συνεχίζουν τις επιθέσεις

Photo: Dmitriy Vinogradov / RIA Novosti
Freepen.gr - Στις 5 Αυγούστου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις επανέλαβαν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατών στη βορειοδυτική συριακή περιοχή του Ιντλίμπ, στο τμήμα που ακόμη τελεί υπό κατοχή.

Μια σειρά ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στόχευσε θέσεις μαχητών γύρω από την πόλη αλ-Μπάρα στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ καθώς και στα περίχωρα της πόλης Καμπάνι στη βόρεια ύπαιθρο της Λατάκια.

Η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ο de-facto κατέχων του Μεγάλου Ιντλίμπ, διατηρεί ισχυρή παρουσία και στις δύο πόλεις.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές συνέπεσαν με βαρύτατα πυρά πυροβολικού από τον Συριακό Αραβικό Στρατό σε θέσεις μαχητών σε διάφορα μέρη του Μεγάλου Ιντλίμπ.

Επιπλέον, ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο μαχητές στο όρος al-Zawiya στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ. Οι δολοφονημένοι μαχητές αναγνωρίστηκαν ως ο Abu Musa’b Kawkaba από το Idlib και ο Abu Abdulrahman Maldives από τις Μαλδίβες. Και οι δύο ήταν μαχητές των ειδικών δυνάμεων στην Ταξιαρχία Abu Baker al-Siddiq της HTS.

Η HTS και οι σύμμαχοί της παραβιάζουν την εκεχειρία στο Μεγάλο Ιντλίμπ σε καθημερινή βάση.

Η κατάπαυση του πυρός στην περιοχή ίσα που αντέχει. Παρ 'όλα αυτά, μια αντιπαράθεση μεγάλης κλίμακας μεταξύ του SAA και των τρομοκρατών φαίνεται απίθανη προς το παρόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail