Ρώσοι πιλότοι χρησιμοποιούν δέκτες GPS κατασκευής ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αποστολών μάχης στη Συρία

Freepen.gr - Οι Ρώσοι πιλότοι χρησιμοποιούν εμπορικούς δέκτες GPS κατά τη διάρκεια των μαχητικών τους επιχειρήσεων στη Συρία, σύμφωνα με τον Βίκτορ Άλκσνις.

Ο εθνικιστής πολιτικός και βετεράνος της Σοβιετικής Πολεμικής Αεροπορίας Βίκτορ Άλκσνις επέστησε την προσοχή στις πρόσφατες εικόνες των μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 Fullback στη Συρία, γράφοντας στο Facebook ότι στρατιωτικοί πιλότοι χρησιμοποιούν εμπορικούς δέκτες GPS κατά τη διάρκεια των μαχητικών τους επιχειρήσεων, σημειώνει το defence-blog.com.

Πρόσφατες εικόνες δείχνουν το πιλοτήριο του ρωσικού αεροσκάφους Su-34 Fullback κατά τη διάρκεια αποστολών μάχης για την υποστήριξη των συριακών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στην εικόνα, ο Viktor Alksnis εντόπισε έναν εμπορικό δέκτη GPS που ήταν ασφαλισμένος με έναν απλό σφιγκτήρα στο πιλοτήριο του Su-34.

Αργότερα οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η φωτογραφία δείχνει έναν δέκτη GPS κατασκευής ΗΠΑ που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Garmin. Ρώσοι στρατιωτικοί πιλότοι χρησιμοποίησαν τον δέκτη GPS της δημοφιλούς αρχικής οικογένειας eTrex Legend της Garmin.

Προφανώς, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε έναν αμερικανικό δέκτη GPS για να αντιγράψει τα συστήματα πλοήγησης επί του σκάφους, τα οποία φέρονται συχνά να δυσλειτουργούν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

H Gramin λέει ότι με τον δέκτη GPS υψηλής ευαισθησίας, με δυνατότητα WAAS, το eTrex Legend εντοπίζει τη θέση γρήγορα και με ακρίβεια και διατηρεί τη θέση του GPS ακόμη και σε βαριά κάλυψη και βαθιά φαράγγια.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail