Ηχηρό ΟΧΙ Βατόπουλου στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών!

Αντίθετος στο να εμβολιαστούν υποχρεωτικά τα παιδιά δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, λέγοντας ότι είναι πρόωρη μία τέτοιου είδους συζήτηση.

«Μην χάσουν τα παιδιά τρίτη χρονιά»

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε πως «είμαστε στην τρίτη χρονιά με την πανδημία και πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό για να μην χάσουν τα παιδιά τρίτη χρονιά».

«Λογικά θα υπάρχει πάλι ένα μείγμα μέτρων με τις μάσκες και τις αποστάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας υπογράμμισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσουν τα σχολεία, πως στην επιτροπή των ειδικών γίνεται αυτή η συζήτηση, ενώ οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Αναφορικά με το γεγονός πως 1 στα 5 κρούσματα κορωνοϊού αφορούν σε παιδιά σημείωσε πως η επιδημία έχει μεταδοθεί στα παιδιά για διαφόρους λόγους, όπως για παράδειγμα επειδή ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα, ενώ οι ενήλικες είναι εμβολιασμένοι ή προφυλάσσονται.

«Πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό το 2022»

Πιθανό να τελειώσουμε με την νόσο το 2022 τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως εξήγησε θα έχει ανοσοποιηθεί μέχρι τότε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σιγά σιγά θα αρχίσει να φεύγει η επιδημία.

Απόσπασμα από: newsbreak.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail