«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο». Πειθώ ή απειλή κ. υπουργέ;

«Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο “τζαμπατζής” ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό [...] Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο». Τάδε έφη ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας τις προάλλες στην ΕΡΤ (https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/st-petsas-to-na-chasei-kaneis-to-eisodima-toy-einai-ena-ischyro-kinitro-na-kanei-to-emvolio-video/).

Του Στρατή Μαζίδη

Καταρχήν θα πρέπει να ενημερώσει κάποιος τον διορισμένο και μη ψηφισθέντα από το λαό, αναπληρωτή υπουργό, πως ένας εργαζόμενος που δεν έχει εμβολιαστεί και καλείται να κάνει test, δεν είναι τζαμπατζής, καθώς πληρώνει εισφορές για κλάδο υγείας-ασθενείας. Μόνο κάποιος που δεν έχει εργαστεί ποτέ, δεν το γνωρίζει αυτό.

«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο» υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός. Προφανώς ή έτσι αντιλαμβάνεται την έννοια της πειθούς ή απλά αυτή πήγε περίπατο, αν υπήρξε ποτέ πάνω στο τραπέζι των επιλογών. Ομοίως θα μπορούσε κανείς να βάλει στο κεφάλι ενός ανθρώπου που δεν έχει εμβολιαστεί, ένα περίστροφο. Θα ήταν κι αυτό ένα ισχυρό κίνητρο να εμβολιαστεί. Ή να πιάσει ομήρους την οικογένειά του απειλώντας την τιμή και τη ζωή τους.

Αυτό που ο μη εκλεγμένος κυβερνητικός θεωρεί ως κίνητρο, κάποιος άλλος μπορεί να το εκλάβει και ως απειλή ή ακόμη και εκβιασμό.

Είναι απορίας άξιο πως τέτοιες δηλώσεις περνούν απαρατήρητες και δεν ξεσηκώνεται το σύμπαν από την αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση το να μην έχει κανείς δοτούς υπουργούς όπως ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, είναι ένα ισχυρό κίνητρο να ψηφίσει στις εκλογές, αντί να απέχει σε ποσοστό που κυμαίνεται περίπου στο 45%, αποφασίζοντας ο ίδιος για το μέλλον του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail