Κίνα σε Ταϊβάν: Είδατε τι έγινε στο Αφγανιστάν, αν πάμε σε πόλεμο μην περιμένετε να έρθουν οι ΗΠΑ!

Freepen.gr - Στις 17 Αυγούστου, η Κίνα πραγματοποίησε θαλάσσιες ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στην Ταϊβάν ως απάντηση σε «προκλήσεις». Ο λόγος για τις «ασκήσεις επίθεσης», σύμφωνα με το Πεκίνο ήταν μια «εξωτερική παρέμβαση και προκλήσεις από τις δυνάμεις ανεξαρτησίας της Ταϊβάν».

Σύμφωνα με δήλωση του σ/χη Shi Shi Yi, εκπροσώπου της Διοίκησης Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), πολεμικά πλοία, αντι-υποβρυχιακά αεροσκάφη και μαχητικά αεροσκάφη εστάλησαν στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά της Ταϊβάν στις 17 Αυγούστου.

Σε απάντηση, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε:

«Ο στρατός του έθνους έχει πλήρη κατανόηση και έχει κάνει μια πλήρη εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή των στενών της Ταϊβάν, καθώς και των σχετικών εξελίξεων στη θάλασσα και στον αέρα, και είναι προετοιμασμένος για διάφορες απαντήσεις».

Ο Ταϊβανός αμυντικός σχολιαστής, Wang Zhen Ming, δήλωσε ότι η Ταϊβάν κατά κάποιο τρόπο μουδιάζει από τις συχνές ασκήσεις και εισβολές.

"Αυτό είναι καλό και κακό ... Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας δεν έχουν πραγματικά επίδραση στην Ταϊβάν, αλλά από την κακή πλευρά, και αυτός μπορεί επίσης να είναι ο σκοπός της PLA, η Ταϊβάν μπορεί να μειώσει την επιφυλακή της με τη συχνότητα".

Η δήλωση του PLA ανέφερε πως οι ΗΠΑ και η Ταϊβάν «επανειλημμένα προκάλεσαν και έστειλαν σοβαρά λανθασμένα μηνύματα, παραβίασαν σοβαρά την κυριαρχία της Κίνας και υπονόμευσαν σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα του στενού της Ταϊβάν, η οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων ασφαλείας στο στενό της Ταϊβάν».

"Αυτή η άσκηση ... είναι μια πανηγυρική απάντηση σε εξωτερικές παρεμβάσεις και προκλήσεις από τις δυνάμεις ανεξαρτησίας της Ταϊβάν", ανέφερε.

Οι κρατικοί Global Times ανέφεραν πως η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ήταν ένα μάθημα για το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP) της Τσάι.

«Πρέπει να ήταν νευρικοί και να ένιωθαν ένα δυσοίωνο συναίσθημα. Πρέπει να γνώριζαν καλύτερα κρυφά πως οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες», ανέφερε η εθνικιστική εφημερίδα.

Το άρθρο γράφει ότι το DPP πρέπει «να διατηρήσει ένα νηφάλιο κεφάλι και οι αποσχιστικές δυνάμεις πρέπει να διατηρήσουν την ικανότητα να ξυπνήσουν από τα όνειρά τους».

Πρόσθεσε:

    «Από ό,τι συνέβη στο Αφγανιστάν, θα πρέπει να αντιληφθούν πως μόλις ξεσπάσει πόλεμος στο Στενό (Ταϊβάν), η άμυνα του νησιού θα καταρρεύσει σε ώρες και ο αμερικανικός στρατός δεν θα έρθει να βοηθήσει».

Σε απάντηση, ο πρωθυπουργός Σου Τσενγκ-τσάνγκ της Ταϊβάν απήντησε πως το νησί δε θα κατέρρεε όπως το Αφγανιστάν σε περίπτωση επίθεσης.

Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός θα φύγουν αν «ο εχθρός ήταν προ των πυλών» όπως στο Αφγανιστάν, ο Σου είπε ότι οι άνθρωποι δεν φοβόντουσαν ούτε τη σύλληψη ούτε τον θάνατο όταν η Ταϊβάν ήταν δικτατορία υπό στρατιωτικό νόμο από το 1949 έως το 1987.

«Σήμερα, υπάρχουν ισχυρές χώρες που θέλουν να καταπιούν την Ταϊβάν με τη χρήση βίας, και επίσης δε φοβόμαστε να μας σκοτώσουν ή να μας φυλακίσουν», είπε.

«Πρέπει να φυλάξουμε αυτήν τη χώρα και αυτήν τη γη και να μην είμαστε σαν ορισμένους ανθρώπους που πάντα μιλούν για το κύρος του εχθρού και μειώνουν την αποφασιστικότητά μας», πρόσθεσε η Σου.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Τσάι Iνγκ-Βεν επιβλέπει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα στρατιωτικού εκσυγχρονισμού για να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία όπλων και να καταστήσει την Ταϊβάν ένα «σκαντζόχοιρο» εξοπλισμένο με προηγμένα, εξαιρετικά κινητά όπλα για να κάνει μια κινεζική εισβολή όσο το δυνατόν πιο δύσκολη.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail