Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ήρθε. Ψηφιακό νόμισμα και ταυτότητα. Έρχονται. Έπειτα; Όλα σε ένα; Υπό το δέρμα μας;

photo: https://www.maxpixel.net/Vaccination-Certificate-Presentation-Smartphone-6330603
Στις 18 Δεκεμβρίου 2019, το γνωστό αμερικανικό πανεπιστήμιο MIT, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο “Storing medical information below the skin’s surface”. Δηλαδή, «Αποθηκεύοντας υγειονομική πληροφορία κάτω από το επίπεδο του δέρματος».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι: «Οι μηχανικοί του MIT έχουν αναπτύξει έναν τρόπο αποθήκευσης ιατρικών πληροφοριών κάτω από το δέρμα, χρησιμοποιώντας μια κβαντική κουκκίδα που παρέχεται, μαζί με ένα εμβόλιο, από ένα έμπλαστρο μικροτσίπ. Το τσιπ που είναι αόρατο με γυμνό μάτι, μπορεί να διαβαστεί αργότερα χρησιμοποιώντας ένα ειδικά προσαρμοσμένο smartphone.»

Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε επίσης: «Προκειμένου να προστατευθεί από περισσότερα παθογόνα, κάποιος χρειάζεται πολλαπλούς εμβολιασμούς. Σε ορισμένες περιοχές στον αναπτυσσόμενο κόσμο, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό, καθώς υπάρχει έλλειψη δεδομένων σχετικά με το ποιος έχει εμβολιαστεί και εάν χρειάζονται επιπλέον λήψεις ή όχι.»

Πάμε πιο πίσω χρονικά, στο 2016. Την 24η Μαρτίου του έτους, δημοσιεύτηκε στη γνωστή αγγλική ενημερωτική ιστοσελίδα «The Guardian», άρθρο με τίτλο «Genetically engineered 'Magneto' protein remotely controls brain and behaviour». Δηλαδή, «Η γενετικά τροποποιημένη πρωτεΐνη «Magneto» ελέγχει εξ αποστάσεως τον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά». Στον υπότιτλο έγραφε: «Η νέα μέθοδος «Badass» χρησιμοποιεί μια μαγνητισμένη πρωτεΐνη για την ενεργοποίηση των εγκεφαλικών κυττάρων γρήγορα, αναστρέψιμα και μη επεμβατικά». Σύμφωνα με το άρθρο η μέθοδος αναπτύχθηκε σε εργαστήριο του University of Virginia των ΗΠΑ.

Στις 20 Μαρτίου 2020, ο Ισραηλινός ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής στο Εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Γιουβάλ Νώα Χαράρι, δημοσίευσε ένα άρθρο για τον κορωνοϊό στους Financial Times. Εκεί διαβάζουμε: «Ωστόσο, αν δεν είμαστε προσεκτικοί, η επιδημία ενδέχεται να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό κομβικό σημείο στην ιστορία της επιτήρησης. Όχι μόνο επειδή θα μπορούσε να ομαλοποιήσει την ανάπτυξη εργαλείων μαζικής παρακολούθησης σε χώρες που τα έχουν απορρίψει μέχρι τώρα, αλλά ακόμη περισσότερο γιατί δηλώνει μια δραματική μετάβαση από την ‘πάνω από το δέρμα’ στην ‘κάτω από το δέρμα’ επιτήρηση.»

Ο Χαράρι είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Οκτώβριο του 2020, στο πλαίσιο του «Athens Democracy Forum 2020». Βέβαια, ανθρώπους που διατυπώνουν παρόμοιες απόψεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση και τα συστημικά μέσα τους χαρακτηρίζουν συνωμοσιολόγους.

Πριν λίγες μέρες, στις 24 Ιουλίου 2021, η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο», είχε ως τίτλο: «Νέα εποχή. Πώς αλλάζει τη ζωή μας το ψηφιακό ευρώ. Τι φέρνει για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, τράπεζες. Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την κυκλοφορία. Έρχεται και το ψηφιακό δολάριο από τις ΗΠΑ».

Ανατρέχοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαβάζουμε: «Τον Ιούλιο του 2021 δρομολογήσαμε σχέδιο για ψηφιακό ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα εκδώσουμε ψηφιακό ευρώ, θα προετοιμαστούμε όμως για την ενδεχόμενη έκδοσή του.»

Παράλληλα, σε πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal, μαθαίνουμε ότι στην Κίνα έχει ήδη εκδοθεί το ψηφιακό γουάν – renmibi, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, η εφημερίδα «Τα Νέα», είχε πρωτοσέλιδο σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτότητα. Μέσα στο 2022 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα με τον «Προσωπικό αριθμό πολίτη». Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και ο αριθμός ταυτότητας θα αντικατασταθούν από τον αριθμό αυτής της κάρτας. Όλα τα προσωπικά μας στοιχεία θα είναι πλέον συγκεντρωμένα σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε μία ψηφιακή κάρτα. Η οποία θα λειτουργεί ως «πάσο» για όλες τις συναλλαγές μας με το δημόσιο.

Μετά από την ανάγνωση των παραπάνω πληροφοριών, ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας συγχώνευσης μελλοντικά, του υπάρχοντος ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (σύντομα μάλλον και υγείας) με τα προγραμματισμένα να εφαρμοστούν, ψηφιακό νόμισμα και ψηφιακή ταυτότητα. Όλα σε ένα για την «υποχρεωτική» μας ευκολία. Όπως διαπιστώσαμε η τεχνολογία υφίσταται. Έχει ανακοινωθεί από σοβαρές πηγές. Δεν ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ή μιας συνωμοσιολογίας. Όμως, το πιο σημαντικό είναι πως πλέον έχει διαμορφωθεί μία πανίσχυρη ροπή προς την υλοποίησή αυτών των ψηφιακών εφαρμογών.

Με μία ενοποιημένη ψηφιακή υπέρ-κάρτα, η οποία δύναται πλέον να ενσωματωθεί ακόμα και σε ένα υπό το δέρμα μας τεχνολογικό σκεύασμα, θα υπάρχει άμεση ταυτοποίηση των προσωπικών και υγειονομικών μας στοιχείων, αλλά και δυνατότητα πραγματοποίησης χρηματικών συναλλαγών.

Μόνο που μία πλήρης συγκέντρωση προσωπικών μας δεδομένων σε μία μοναδική βάση, ενέχει τη δυνατότητα πλήρους έλεγχου μας από όποιον θα έχει την εξουσία της πρόσβασης στα στοιχεία μας. Ίσως ακόμα και επηρεασμού της διάθεσής μας, με ή χωρίς τη χρήση μίας τροποποιημένης πρωτεΐνης τύπου Magneto χορηγούμενης μέσω ενός εμβολίου.

Σε περίπτωση υποχρεωτικής επιβολής, τότε χωρίς το υπό του δέρματος τεχνολογικό σκεύασμα δε θα μπορούμε να κάνουμε κυριολεκτικά τίποτα. Ούτε να εργαζόμαστε, ούτε να αγοράζουμε τα προς το ζην, ούτε καν να είμαστε ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Ας αναρωτηθούμε τώρα, αν μέσω των πρωτοφανών μέτρων και του έμμεσου υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο στόχος των εξουσιαστών συνδέεται με την «καλλιέργεια» της διάθεσης να αποδεχτούμε όχι τόσο το ψηφιακό νόμισμα και την ψηφιακή ταυτότητα. Αυτά είναι εύκολο έργο. Αλλά την ενσωμάτωση αργότερα, στο ανθρώπινο σώμα μας μίας αόρατης ψηφιακής μικροσκοπικής υπέρ-κάρτας. Όχι μόνο εκβιαστικά, αλλά κυρίως ηθελημένα. Για το καλό μας, για την ασφάλειά μας και για το καλό της κοινωνίας.

Πώς θα γίνει πράξη; Ίσως, με έναν νέο χειρότερο ιό. Άλλωστε, η προκαταρκτική εκπαίδευση πέτυχε. Όσοι υπερασπίζονται μανιωδώς τα εμβόλια, ισχυρίζονται πως είναι ο μοναδικός τρόπος για την επίλυση του ζητήματος του κορωνοϊού. Μέχρι το σημείο αυτό μπορεί να γίνει αποδεχτό πως έχουν αγαθή προαίρεση και ότι πραγματικά πιστεύουν πως τα εμβόλια θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Αλλά πώς συμβαδίζει ένας άνθρωπος με αγνές προθέσεις και με αληθινό ενδιαφέρον για το καλό της ανθρώπινης κοινωνίας, να μην αντιδράει ή και να συναινεί σε διώξεις συνανθρώπων του. Η εξήγηση; Ο φόβος «αγιάζει» τα μέσα. Και το μέσο των διωγμών ονομάζεται ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι εξουσιαστές, με την όχι τυχαία υποβοήθηση της γνώμης κάποιων ειδικών και με πρόσχημα τον κορωνοϊό, εφαρμόζουν έναν ωμό ψυχολογικό εκβιασμό, κάνοντας διαστρεβλωμένη χρήση όρων ιδιαίτερης συναισθηματικής βαρύτητας. Της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι οποίες ταυτίστηκαν με την εξόντωση των προπαγανδιστικά αποκαλούμενων «ανεμβολίαστων», προτάσσοντας μία αστεία, αλλά εμπλουτισμένη φόβο δικαιολογία. Πως αποτελούν κίνδυνο για τους προστατευμένους από τον ιό εμβολιασμένους. Πού πραγματικά οφείλεται το μίσος τους έναντι των λεγόμενων «ανεμβολίαστων»; Μα δεν είναι εκλογική τους πελατεία. Που σημαίνει πως δεν είναι ελεγχόμενοι.

Αλλά η παράνοια δεν έχει σταματημό. Οι διώξεις ερμηνεύονται νόμιμες και συνταγματικές. Εν μέσω κορωνοϊού ανακοινώνονται συγχωνεύσεις νοσοκομείων και οι υποτιθέμενοι αψέκαστοι χτυπάνε παλαμάκια, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός δε βγάζει άχνα. Ειδικοί μιλάνε για τείχος ανοσίας και χαρακτηρίζουν χώρους “covid free”, ενώ οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν, σε ανησυχητικό μάλιστα βαθμό σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από το Ισραήλ. Παρόλα αυτά, αρκετοί συνεχίζουν να ενστερνίζονται φανατικά αυτές τις εκφράσεις. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν αόριστη ισχύ μέχρι στιγμής, που σημαίνει αιώνια αποτελεσματικότητα, μα ούτε προβληματίζεται, ούτε ανησυχεί κανείς. Απεναντίας, όσοι εμβολιάζονται νιώθουν ανακούφιση.

Περίπου μισό εκατομμύριο νέοι Έλληνες μετανάστευσαν και ολόκληρο έθνος ξεπουλήθηκε, εξαιτίας της ηθικής σήψης του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου, το οποίο φορώντας τώρα μία μάσκα και κουνώντας επιδεικτικά ένα άυλο (ψηφιακό) χαρτί πουλάει κοινωνική υπευθυνότητα. Και το παραμύθι περνάει.

Πάμε τώρα και στον επόμενο ιό. Σε ένα άλλο άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ο καθηγητής Χαράρι γράφει: «Η τεχνολογία πληροφοριών μας έχει κάνει πιο ανθεκτικούς απέναντι στους οργανικούς ιούς, αλλά μας έχει κάνει πολύ πιο ευάλωτους σε κακόβουλο λογισμικό και κυβερνοπόλεμο. Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν: "Ποιος είναι ο επόμενος Covid;" Η επίθεση στην ψηφιακή μας υποδομή είναι ο κορυφαίος υποψήφιος. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να εξαπλωθεί ο κορονοϊός στον κόσμο και να μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους. Η ψηφιακή μας υποδομή μπορεί να καταρρεύσει σε μια μέρα.»

Αν λοιπόν, εξαιτίας ενός ιού καταρρεύσει η ψηφιακή υποδομή θα χαθούν όλα μας τα στοιχεία. Αυτό θα σημαίνει παγκόσμιο κραχ. Εκτός, αν βρίσκονται αποθηκευμένα πού; Επάνω μας. Στο σώμα μας.

Να σημειώσουμε ότι ο καθηγητής στο πρώτο του άρθρο για τον κορωνοϊό, τον Μάρτιο του 2020, υποστήριζε πως «Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης και το χρειαζόμαστε γρήγορα.»

Αλλά τον Μάρτιο του 2020 και ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο κορωνοϊός. Το ίδιο μήνυμα ακούστηκε την ίδια περίοδο στην Ελλάδα, από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Τελικά οι εξουσιαστές ξεχειλίζουν ανθρωπισμού και ανιδιοτέλειας. Δεν το πιστεύεις; Ανήκεις στους «ψεκ», στα βλήματα, στους επικίνδυνους, στις βόμβες. Το πιστεύεις; Είσαι υπεύθυνος, αλληλέγγυος, σύντομα ψηφιακός, δηλαδή πλήρως ελεγχόμενος πολίτης μίας μελλοντικής παγκόσμιας κυβέρνησης. Που σημαίνει, ενός παγκόσμιου κυβερνήτη.

Η καμπάνα χτυπά όλο και πιο δυνατά. Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω.


Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 03 Αυγούστου 2021

www.eksadaktylos.gr


Πηγές:

https://www.ecb.europa.eu/paym/digital_euro/html/index.el.html

https://www.frontpages.gr/d/20210724/88/%CE%9A%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF

https://www.imerisia.gr/koinonia/19005_prosopikos-arithmos-politi-i-nea-taytotita-poy-tha-antikatastisei-amka-kai-afm

https://news.mit.edu/2019/storing-vaccine-history-skin-1218

https://www.theguardian.com/science/neurophilosophy/2016/mar/24/magneto-remotely-controls-brain-and-behaviour?fbclid=IwAR2FfLq2SJlexSSfD1Xe_SdVt-LFXWjIYythj53lF_7mWka_bjan4Mta9zs

http://www.freepen.gr/2021/07/blog-post_646.html

https://www.frontpages.gr/d/20210731/2/%CE%A4%CE%B1-%CE%9D%CE%AD%CE%B1

https://www.ft.com/content/19d90308-6858-11ea-a3c9-1fe6fedcca75

https://www.ft.com/content/f1b30f2c-84aa-4595-84f2-7816796d6841

https://www.greeknewsonline.com/syzitisi-mitsotaki-me-ton-istoriko-syngrafea-giouval-noa-charari/

https://economytoday.sigmalive.com/oikonomia/kosmos/19800_pagkosmia-kyvernisi-eisigeitai-o-gkornton-mpraoyn

https://www.in.gr/2020/03/25/politics/papandreou-apaiteitai-neo-koinoniko-symvolaio-kai-pagkosmia-dimokratiki-diakyvernisi/

http://www.freepen.gr/2021/08/covid19.html

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail