Κίνα-Ρωσία: Τα υποβρύχια του Αρμαγεδδώνα ανησυχούν σφόδρα την Δύση

Ένα νέο κινεζικό επιθετικό υποβρύχιο έκανε την εμφάνισή του στην Σαγκάη και η Ρωσία ξεκίνησε δοκιμές ενός νέου τεράστιου υποβρύχιου ικανό να φέρει τον Αρμαγεδδώνα…Μοιραία η Δύση ανησυχεί και πραγματικά έχει πολλούς λόγους  κυρίως λόγω των “πυρηνικών τορπιλών” που μπορούν να εξαφανίσουν, κυριολεκτικά, τεράστιες περιοχές.

Από: defence-point.gr

Το θηριώδες Belgorod

Από την άλλη η Ρωσία καθέλκυσε το τεράστιο υποβρύχιο Belgorod, ένα τροποποιημένο σκάφος της κλάσης Oscar II, μήκους 184 μ. πλάτους 15 μ. και εκπτοπίσματος – σε κατάδυση – 30.000 τόνων, ικανού να πλέει κάτω από την επιφάνεια με ταχύτητα 32 κόμβων, οπλισμένο με 6 πυρηνοκίνητα, μη επανδρωμένα, υποθαλάσσια συστήματα “Poseidon” (Status-6 Oceanic Multipurpose System) έκαστο των οποίων μπορεί να μεταφέρει πυρηνικά όπλα (κεφαλές κοβαλτίου) ισχύος έως 100 Μεγατόνων. Τα Poseidon πλέουν με ταχύτητα 54 κόμβων.

Το νέο μυστηριώδες κινεζικό Type 039

Το νέο κινεζικό υποβρύχιο, το “μυστηριώδες” 039 εμφανίστηκε στην Σαγκάη. Το νέο υποβρύχιο μοιάζει με τα Α26 της σουηδικής SAAB. Ουδείς γνωρίζει αν διαθέτει συμβατικό ή πυρηνικό σύστημα πρόωσης. Το εν λόγω σκάφος φαίνεται πως αποτελεί εξελιγμένο υποτύπο του σχεδίου 039 εκ των οποίων 30 υποβρύχια ήδη υπηρετούν στο κινεζικό ναυτικό. Θεωρείται πως έχει ναυπηγηθεί με τεχνολογία stealth αλλά η Δύση δεν γνωρίζει ακόμα λεπτομέρειες για το σχέδιο και… ανησυχεί σφόδρα.
 
 
 
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail