Τώρα κλαις, γιατί κλαις; Συ δε μας κούναγες το δάχτυλο χθες;

Το ότι η παραίτησή του βρίσκεται στο συρτάρι του πρωθυπουργού, ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος παράλληλα "λύγισε" όπως γράφουν τα ΜΜΕ μιλώντας σε κάποια στιγμή βουρκωμένος.

Του Στρατή Μαζίδη

Το αν βούρκωσε φυσιολογικά ή αν το προκάλεσε μπροστά στις κάμερες λίγη σημασία έχει. Προσωπικά δε με πείθει, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Δε λέω ότι τώρα δεν προσπάθησε. Δεν ήμουν εκεί για να τον δω. Ήταν όμως αυτός που είκοσι μήνες κουνούσε το δάχτυλο στους πολίτες, τους υποτιμούσε, τους μείωνε, τους φοβέριζε, τους άδειαζε. Κι αυτό δεν ξεχνιέται! Οι φωτιές τον σταμάτησαν. 

Από την άλλη ίσως βούρκωσε από τύψεις γιατί εδώ δεν έχει περιθώρια να ρίξει στους "ανεύθυνους" πολίτες την ευθύνη. Κάηκαν σπίτια, καταστράφηκαν ζωές, εξαφανίστηκε φυσικός πλούτος μετά από χιλιάδες χρόνια. Είδαμε μια νέα προκυμαία της Σμύρνης.

Μας είπε ότι είναι "κρατικός λειτουργός" και πως δεν κάνει πολιτική καριέρα. Αν θυμάμαι καλά, δεν είναι διορισμένος δημόσιος υπάλληλος. Δήμαρχος Βύρωνα υπήρξε. Όσον αφορά το ότι δεν κάνει πολιτική καριέρα, τότε γιατί ήταν αναπληρωτής γραμματέας στη Νέα Δημοκρατία; Χάρη σε αυτή τη θέση, δεν έγινε μετά γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας για να αναβαθμιστεί σε υφυπουργό; Άρα για ποια πολιτική καριέρα που δεν κάνει, μας μιλά; 

Τώρα όμως η καταστροφή είναι μεγάλη. Η βόρεια Εύβοια βράζει διότι τις κρίσιμες ώρες αφέθηκε στην τύχη της. Ίσως τον τρώνε οι τύψεις. Μπορεί η φωτιά που καίει τα πάντα τόσες μέρες, να έλιωσε και τον πάγο του. Αν ναι, ας το αποδείξει έμπρακτα αποχωρώντας και μη αφήνοντας την παραίτησή του πάνω πάνω στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Άλλωστε οι άνθρωποι του καθήκοντος δεν αφήνουν τα πράγματα σε τρίτους.

Τόσο απλά και δίχως δάκρυα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail