Επεισοδιακή καταδίωξη στη Ρόδο - Έριξε προειδοποιητικά πυρά το Λιμενικό

Μεσημβρινές ώρες της 20-08-2021, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να πλέει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Ρόδου.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία το Τ/Χ εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να εμβολίσει το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως επίσης και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε σπεύσει στην περιοχή προς παροχή συνδρομής.

Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του.

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Αρχής Ιαλυσού, εντόπισαν εννέα (09) αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail