Η νέα θεωρία μετάθεσης της ευθύνης για την καταστροφή: «Αντιμετωπίσαμε 4 “megafires” ταυτόχρονα»

Τη θεωρία των...megafires επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Fareed Zakaria.

Ο πρωθυπουργός επειδή ακριβώς γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να βγάλει λάδι απευθείας την κυβέρνηση, επιχειρεί το τελευταίο διάστημα με πλάγιο τρόπο να μεταθέσει την ευθύνη στις...συνθήκες που επικρατούσαν.

Εν προκειμένω διαβάζουμε στη δημοσίευση της πρωθυπουργικής ιστοσελίδας:

«Αντιμετωπίσαμε 4 “megafires” ταυτόχρονα»

Αναφερόμενος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ξέσπασε ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός φωτιών σε μικρό χρονικό διάστημα, τη στιγμή που η χώρα βίωνε παρατεταμένο καύσωνα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια η χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη με τέσσερις πολύ μεγάλες πυρκαγιές την ίδια στιγμή.

«Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σχεδόν 600 πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Κατορθώσαμε να σβήσουμε σχεδόν όλες τις φωτιές, αλλά δυστυχώς λίγες από αυτές πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις. Επομένως, σε κάποιο σημείο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τέσσερις “megafires” ταυτόχρονα», είπε ο Πρωθυπουργός.

Μόνο που και οι τέσσερις πυρκαγιές δεν άναψαν ταυτόχρονα, ούτε έλαβαν τις διαστάσεις που έλαβαν εξαρχής, χώρια το γεγονός ότι δεν έπνεαν ούτε ισχυροί άνεμοι. Άλλωστε ο ίδιος δεν είπε πριν λίγες ημέρες στη συνέντευξή του (https://primeminister.gr/2021/08/12/27229) ότι η αναζωπύρωση της Βαρυμπόμπης στέρησε τα εναέρια μέσα από την Εύβοια;

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail