Ομάδα 100 ατόμων μπλοκάρει το δρόμο, επιχειρεί να λιντσάρει ανθρώπους στη δυτική Τουρκία λόγω φημών για εμπρησμό

Freepen.gr - Μια ομάδα αποτελούμενη από 100 άτομα έκλεισε έναν δρόμο και επιχείρησε να λιντσάρει τρία άτομα σε ένα όχημα στην περιοχή Efeler της επαρχίας του Αϊδινίου στα μικρασιατικά παράλια.

Ο όχλος κατευθύνθηκε προς την περιοχή αφού άκουσε τις φήμες ότι ένα αυτοκίνητο από τη βορειοδυτική επαρχία Balıkesir έφτασε για να βάλει φωτιές, μετέδωσε το πρακτορείο Mesopotamia στις 4 Αυγούστου.

Αφού έκλεισε το δρόμο, η ομάδα επιχείρησε να λιντσάρει τα τρία άτομα στο αυτοκίνητο μέχρι που έφτασαν οι δυνάμεις ασφαλείας και συνέλαβαν όσους βρίσκονταν στο όχημα.

Τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι ο όχλος επιτέθηκε στο όχημα επειδή πίστευε ότι είχε υλικά για να προβεί σε εμπρησμούς.

Οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές, για οποίες ισχυρίστηκαν ότι ευθύνονται αγωνιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι λογαριασμοί, φαινομενικά εθνικιστικοί, διαδίδουν ατεκμηρίωτες φήμες για μαχητές που βλέπουν με βόμβες μολότοφ σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, οι οποίες διαψεύστηκαν επανειλημμένα από τις αρχές.

Οι αναφορές θεωρούνται ότι τροφοδοτούν τα ρατσιστικά συναισθήματα εναντίον των Κούρδων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με τους ανθρώπους να βλέπουν τους δρόμους να κυνηγούν όποιον θεωρούν «ύποπτο» αφού έλεγξαν τις ταυτότητές τους.

Ο δημοσιογράφος Metin Yoksu περιέγραψε πώς τους έκλεισαν το δρόμο πολίτες στη νότια επαρχία Muğla.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail