Su-30 πήρε στο κυνήγι κατασκοπευτικό των ΗΠΑ στον Εύξεινο Πόντο

Denis Tyrin / ΤΑSS
Freepen.gr - Ένα ρωσικό μαχητικό Su-30 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο πάνω από τον Εύξεινο Πόντο, ανέφερε την Τρίτη το Εθνικό Κέντρο Άμυνας της Ρωσίας, μεταδίδει το TASS.

Στις 13 Ιουλίου, οι σταθμοί ραντάρ των δυνάμεων συναγερμού γρήγορης αντίδρασης της αμυντικής άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας εντόπισαν εναέριο στόχο πάνω από τον Εύξεινο Πόντο να πλησιάζει τα ρωσικά κρατικά σύνορα, αναφέρει η δήλωση.

"Ένας μαχητικό Su-30 των δυνάμεων συναγερμού γρήγορης αντίδρασης της αμυντικής άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας απογειώθηκε για να εντοπίσει τον εναέριο στόχο και να τον εμποδίσει να παραβιάσει τα ρωσικά κρατικά σύνορα", δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας.

"Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης EP-3E Aries της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το σκίασε", αναφέρει η δήλωση.

Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο δεν επιτράπηκε να παραβιάσει τα ρωσικά κρατικά σύνορα, τόνισε η δήλωση ενώ το su-30 επέστρεψε στη βάση του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail