Το Ισραήλ ισχυροποιείται κι άλλο στη Μεσόγειο: Παρέλαβε ακόμη δύο κορβέτες SA`AR 6

Freepen.gr - Η Thyssenkrupp Marine Systems παρέδωσε δύο κορβέτες SA`AR 6 στο Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα πλοία που βαφτίστηκαν "INS Atzmaut" και "INS Nitzachon" είναι οι δύο τελευταίες παραδόσεις των τεσσάρων πλοίων που παραγγέλθηκαν. Τον Μάιο του 2019, το "INS Magen" ως πρώτο πλοίο της κλάσης ονοματοδοτήθηκε στο Κίελο και παραδόθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Το δεύτερο πλοίο, "INS Oz" ακολούθησε τον Μάιο του 2021.

Τα πλοία κλάσης SA’AR 6 αναμένεται να εκτελούν βασικές λειτουργίες του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού για τα επόμενα 30 χρόνια. Οι κορβέτες έχουν μήκος 90 μέτρα και εκτόπισμα πλήρους φορτίου 1.900 τόνων. Τα πλοία θα εξοπλιστούν με ραντάρ και οπλικά συστήματα από το Ισραηλινό Ναυτικό μετά την άφιξή τους στη βάση τους.

Η σύμβαση 450 εκατομμυρίων ευρώ για την παράδοση τεσσάρων κορβέτων SA'AR 6 υπογράφηκε το Μάιο του 2015. Τα Thyssenkrupp Marine Systems κατασκεύασαν τα πλοία σε μια κοινή επιχείρηση με τη Γερμανική Ναυτική Yards Kiel. Η γερμανική κυβέρνηση πληρώνει το ένα τρίτο του ποσού, όπως κάνει και με τα υποβρύχια που κατασκευάζονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail