Η Αλβανία σκοπεύει να αγοράσει τουρκικά μαχητικά drones

Freepen.gr - Η Αλβανία διέθεσε έναν προϋπολογισμό 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά ένοπλων τουρκικών drones, ανέφερε το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT World την Παρασκευή.

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε αυτόν τον προϋπολογισμό για το Υπουργείο Άμυνας της χώρας για να αγοράσει τα drones, ανέφερε το TRT.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα βρισκόταν στην Τουρκία στις αρχές Ιουνίου με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι. Ο Τσούτσι επισκέφθηκε την Baykar Defense, τον κατασκευαστή πολλών drones της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar TB2, και είπε ότι η χώρα του «αξιολογεί τη δυνατότητα χρήσης τουρκικών UCAV (μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης) για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς στην Αλβανία».

Η πρόθεση της Αλβανίας να αγοράσει τουρκικά αεροσκάφη ακολουθεί την υπογραφή συμφωνίας τον Ιανουάριο για τη σύσταση «Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου», μετέδωσε το TRT.

Η αγορά των τουρκικών drones από την Αλβανία ακολουθεί εκείνες από το Κατάρ, την Πολωνία και την Ουκρανία.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail