Γαλάζια Πατρίδα με άδεια στομάχια και δίχως χρήματα για τους κατοίκους του Μπαλικεσίρ

εικόνα: Gönül İlhan
Freepen.gr - Οι πολίτες του Μπαλικεσίρ συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις αυξανόμενες τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οι οποίες εισήχθησαν στις αρχές Ιουλίου, ανέφερε η Bianet English την Τετάρτη.

Φέρνοντας πανό με συνθήματα όπως «Θέλουμε μισθούς να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή», «Εξαιρέστε τον ελάχιστο μισθό από τους φόρους» και «Enough is enough, δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας», μέλη της πλατφόρμας Δημοκρατίας του Αϊβαλί μαζεύτηκαν στην πλατεία Cumhuriyet.

"Έχουμε έρθει μαζί για να πούμε "Αποσύρετε την αύξηση των τιμών και αυξήστε τους μισθούς για μια ανθρώπινη ζωή". "Αντιμέτωποι με εκείνους που έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα των ανθρώπων, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά την πραγματική οικονομία και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων από αυτήν την πλατεία", αναφέρει μια δήλωση της ομάδας.

Η ομάδα επέκρινε επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν από την επίσημη στατιστική υπηρεσία επειδή δεν ταιριάζουν με αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή. Προειδοποίησαν ότι οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν προάγγελος της ευρύτερης αύξησης του κόστους των καταναλωτικών αγαθών στην Τουρκία.

Η πλατφόρμα κατέθεσε σειρά αιτημάτων που περιελάμβαναν την ακύρωση των πρόσφατων αυξήσεων των τιμών, τη δέσμευση να μην τις αυξήσουν ξανά, την αύξηση των μισθών των εργαζομένων για να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό και έναν ελάχιστο μισθό που θα απαλλάσσεται από τον φόρο και θα επικαιροποιείταιανά διετία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail