Αυτά τα "ο γέροντας Προφήτιος μου είπε" κάνουν μεγάλη ζημιά στην Εκκλησία

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Τα τελευταία 24ωρα γνώρισε ευρέα διάδοση ένα μήνυμα που αποδόθηκε στο Γέροντα Ευθύμιο από την Καψάλα του Αγίου Ορους σχετικά με το επόμενο δίμηνο. Το μήνυμα ήρθε και σε δική μου γνώση. Πάντα είμαι επιφυλακτικός σε αυτά αλλά όταν διαπίστωσα στην ίδια παρέα πως το ίδιο μήνυμα έλαβε και άλλος, τότε κατάλαβα ότι μάλλον πρόκειται για παραμύθι.

Του Στρατή Μαζίδη

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τον Εφραίμ της Αριζόνα πριν λίγα χρόνια και βγήκαν αδερφοί από το μοναστήρι να διαψεύσουν αυτά που τάχα είχε πει ο μακαριστός γέροντας.

Οι Ελληνες δυστυχώς είμαστε προφητολάτρες αναζητώντας εκείνη την προφητεία που θα μας λύσει τα προβλήματα χωρίς εμείς να κουραστούμε. Στην αρχαιότητα είχαμε τον από μηχανής θεό. Σήμερα έχουμε το γέροντα που μας δώσει μέσω Μόσχας την Κωνσταντινούπολη ενώ δίνουμε ηρωικές μάχες στα κοινωνικά δίκτυα από το κινητό μας.

Σαφέστατα η προφητεία έχει κεντρικό ρόλο στη χριστιανική ζωή και διδασκαλία, τόσο στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης όσο και της Καινής. Επιπλέον φυσικά και υπάρχουν μετά Χριστόν προφήτες. Αφότου ο Κύριος έστειλε το Αγιο Πνεύμα στον κόσμο και καθώς όπως γράφει ο Παύλος, ο καθένας έχει κάποιο χάρισμα ανάμεσα στα οποία και της προφητείας, αυτή δεν αναλήφθηκε στους ουρανούς.

Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή. Οι μόνες σίγουρες προφητείες είναι εκείνες της Αγίας Γραφής. Τα "ο γέροντας μου είπε" ή "ένας που πήγε στο Αγιο Ορος και είδε τον Ψ που είπε στον Χ και άκουσε ο φίλος μου" ή "ο δικός μου με ενημέρωσε", θέλουν τη μέγιστη επιφύλαξη διότι κατά πάσα πιθανότητα περισσότερο ζημιά κάνουν παρά καλό. Πλήττουν το κύρος της Εκκλησίας του Χριστού.

Οι Χριστιανοί πρέπει να δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, να μελετούν τις γραφές, να μετέχουν στη μυστηριακή ζωή, να αντιληφθούν ότι ο Θεός με τις προφητείες πάντοτε έστελνε μηνύματα στον κόσμο κυρίως για να αποτραπούν καταστάσεις και όχι να επαληθευτούν με χαρακτηριστική τη μετάνοια των κατοίκων της Νινευή.

Ο Χριστός μας έχει ενημερώσει ο ίδιος πολύ καλά για το τι θα συμβεί - συμβαίνει. Και ναι, έστειλε και θα στείλει κι άλλα μηνύματα όπως ο ίδιος κρίνει. Οι Χριστιανοί με διάκριση, προσοχή και τη βοήθειά Του θα ξεχωρίζουν την προφητεία από το ψέμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail