Η αλήθεια για την Κύπρο μέσα από δύο χάρτες: «μια εικόνα, χίλιες λέξεις»

Λέγεται ότι: «μια εικόνα, χίλιες λέξεις».

Αυτό πράγματι ισχύει και φαίνεται στην εικόνα των δύο  παράπλευρων χαρτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στον ένα φαίνεται η Δημογραφία της ΚΔ, δηλαδή πώς ήταν σκορπισμένοι οι Μουσουλμάνοι της Κύπρου το 1960,  σε ολόκληρη την Κύπρο, μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας. Η Τουρκική εισβολή σχεδιάστηκε και έγινε το 1974 με ένα σκοπό: Να μαζέψει όλους τους Μουσουλμάνους της Κύπρου σε μια ζώνη. Το κατάφερε και αυτή της η επιτυχία φαίνεται στο Χάρτη του σήμερα. Το πέτυχε δια πυρός και σιδήρου με ΄τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε. Όχι μόνο κατάφερε να το πετύχει αλλά κουβάλησε παράνομα και χιλιάδες Τούρκους εποίκους για να γεμίσει το κενό που προέκυψε με το δικό μας Εθνικό  ξεκαθάρισμα.

Οι Ηγέτες μας δέχτηκαν αυτή τη νέα παράνομη κατάσταση και «αγωνίζονται» να τη νομιμοποιήσουν κάτω από το όνομα λύσης ΔΔΟ.

Για να το πετύχουν προσπαθούν να μας γελάσουν με ψέματα και παραπληροφόρηση, ότι τάχα «δεν δέχονται τετελεσμένα» τη στιγμή που δέχονται ως βάση λύσης την Ντε Φάκτο κατάσταση που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή και φαίνεται στο χάρτη του σήμερα, που συνοδεύει αυτό το κείμενο. Μας λένε ψέματα, ότι τάχα, «θα απελευθερωθεί» η Κύπρος άμα πούμε ναι στη ΔΔΟ. Αν είναι δυνατό και ερωτούμε κάθε λογικό άνθρωπο:

  • Πώς είναι δυνατό η Κύπρος να είναι ελεύθερη  με την Τουρκία νόμιμα πλέον πάνω στην Κύπρο , όχι ως κατακτητή, αλλά ως αφέντη στα κατεχόμενα;
  • Πώς είναι δυνατό να είναι ελεύθερη η Κύπρος με τη νέα Δημογραφική ταυτότητα που δημιούργησε η εισβολή; Πώς είναι δυνατό να είναι ελεύθερη η Κύπρος χωρίς την επιστροφή και επανεγκατάσταση του γηγενούς πληθυσμού πίσω στις πατρογονικές του εστίες από τις οποίες βάναυσα εκδιώχθηκε;
  • Πώς είναι δυνατό η Κύπρος να είναι ελεύθερη με την Τουρκία νόμιμα πλέον πάνω στην Κύπρο ως  κηδεμόνας ολόκληρης της Κύπρου, με δική μας μάλιστα εξουσιοδότηση μέσα από τις  τερατώδεις συνταγματικές ρυθμίσεις της ΔΔΟ;
  •  Ποιο θα είναι το μέλλον για τη Χριστιανική Κύπρο, για τον Κυπριακό Ελληνισμό, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, με το Τουρκικό φίδι στον κόρφο της Κύπρου μας;

Η ελευθερία που θέλει ο Κυπριακός Λαός, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί συνεπάγεται:

  • Αποχώρηση από την Κύπρο και του τελευταίου τούρκου στρατιώτη χωρίς όρους και περιορισμούς
  • Απομάκρυνση και του τελευταίου Τούρκου έποικου και των απογόνων του. Αυτοί αποτελούν ευθύνη του κατακτητή που τους κουβάλησε εδώ παράνομα.
  • Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της άσκησης της εξουσίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.
  • Αποκατάσταση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύρου σε αυτό που ήταν το 1974
  • Αποαποικιοποίηση και εκδημοκρατικοποίηση, του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, στο οποίο να αποκατασταθούν οι Δημοκρατικές αρχές και αξίας που καταπατούνται στο δοτό Σύνταγμα της Ζυρίχης.

Με αυτής της μορφής ολοκληρωμένης απελευθέρωσης του τόπου θα μπορέσει να υπάρξει Κράτος Δικαιοσύνης, λειτουργικό και βιώσιμο, του οποίου όλοι οι νόμιμοι πολίτες θα ζήσουν ειρηνικά και θα  ευημερήσουν  σε συνθήκες ισονομίας πολιτών. Η πλειοψηφία να κυβερνά και τα δικαιώματα κάθε μειοψηφίας να είναι πλήρως κατοχυρωμένα και σεβαστά.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ  ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ  Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ  και αυτό  βροντοφώναξε το 2004 με ένα ΟΧΙ σε λύση ΔΔΟ.

Καλούνται οι Ηγέτες αυτού του τόπου να ανανήψουν, να ανασκουμπωθούν και να υπηρετήσουν το Λαό και τα Δίκαια του όπως υπαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο και όχι όπως υπαγορεύει η Βρετανική Διπλωματία και τα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά συμφέροντα. Καλούνται να θέσουν τέρμα στην αξιοθρήνητη κατάσταση που παρουσιάζονται ενώπιον των δραματικών εξελίξεων, π.χ. στην περίπτωση της εξελισσόμενης Τουρκικής επιδρομής στην περίκλειστη Αμμόχωστο.

Καλείται ο Λαός να αντιπαρέλθει τα ψέματα που καθημερινά του σερβίρονται. Η ακολουθούμενη πολιτική έχει χρεοκοπήσει πλέον  και ξεγυμνωθεί για τον καθένα να βλέπει τί γίνεται και πού οδηγούμαστε. Χρειάζεται ο Λαός να απαιτήσει συλλογικά, ανεξάρτητα από Κομματική ή ιδεολογική προέλευση, επανατοποθέτηση του Κυπριακού και αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail