Όχι, κύριε Πορτοσάλτε, οι ανεμβολίαστοι δεν θα χρεώνονται τα νοσήλια τους

Η δημόσια τοποθέτηση του δημοσιογράφου και διευθυντή του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος είπε, «οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν τα νοσήλια τους στα δημόσια νοσοκομεία εάν εισαχθούν με Covid-19», δεν είναι μία ακόμη δημοσιογραφική αθλιότητα από τον συγκεκριμένο τύπο.

Από: pontosnews.gr - Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

Είναι –με πονηρό και συνάμα πρόστυχο τρόπο– προπαγάνδα υποστήριξης της πολιτικής της κατάργησης της δημόσιας υγείας, και η εφαρμογή στην πράξη μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της οποίας εδώ και καιρό είναι ένθερμος υποστηρικτής.

Δεν έχει να κάνει ούτε με το αν διακατέχεται από μισανθρωπισμό ο συγκεκριμένος κύριος, ούτε αν είναι της σχολής Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει δηλώσει: «Πρέπει να παίρνουμε μέτρα κατά της κοινωνίας, εκπαιδευτικού χαρακτήρα».

Με σύστημα. Με μέθοδο. Με καθημερινή πλύση εγκεφάλου. Αλλά και με τεχνικές κοινωνικού αυτοματισμού που στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου προσπαθούν ο Πορτοσάλτε και οι ομοϊδεάτες του να πείσουν τον κόσμο να αποδεχθεί στην πράξη την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. 

Να πάθουν, δηλαδή, οι Έλληνες ό,τι έπαθαν στην Αμερική όσοι νοσηλεύθηκαν στα νοσοκομεία. Μετά την αποθεραπεία τους από την Covid-19 το αμερικανικό Δημόσιο τούς έστειλε μέσω της εφορίας το λογαριασμό για τα νοσήλια τους – τα ποσά ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 100.000 δολάρια για καθένα νοσηλευόμενο.

Οι άνθρωποι δεν πίστευαν στα μάτια τους και δεν μπορούσαν να βρουν το δίκιο τους πουθενά, με αποτέλεσμα να αποδεχθούν το χρέος και να το αποπληρώνουν είτε παίρνοντας δάνειο και υποθηκεύοντας την υπόλοιπη ζωή τους, είτε με διακανονισμό για πολλά, πολλά χρόνια.

Αυτό το σύστημα ονειρεύεται να μας φέρει στη χώρα ο κάθε κύριος Πορτοσάλτε. Κι όλα αυτά, για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν δει σαν ευκαιρία ακόμα μεγαλύτερου πλουτισμού τους την κάθε κρίση που περνάει η κοινωνία.

Φυσικά ο ίδιος θέτει τις προϋποθέσεις για μια λαμπρή πολιτική πορεία στο μέλλον, αφού είναι ο καλύτερος καθημερινός ντελάλης στα ΜΜΕ για την κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail