Πού χάθηκε ο Αντώνης Σαμαράς;

Ακόμη και το Antinews απέναντί του;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης ήταν ο ιδρυτής του διαδικτυακού πόρταλ Antinews. Το Antinews υπήρξε ο πολιορκητικός κριός υποστήριξης του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να γίνει αρχηγός της ΝΔ από τις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 29 Νοεμβρίου 2009 (λαμβάνοντας ποσοστό 50,06%, με την Ντόρα Μπακογιάννη 39,72% και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη το 10,22%) και ακολούθως Πρωθυπουργός.

Την εποχή εκείνη είχε δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα φιλική σχέση μεταξύ εμού και του Βασίλη Ζήση, εξ ου και μου δημοσίευε στο Antinews όλα τα άρθρα μου. Να θυμίσω, πως εκείνη την εποχή ήμουν υψηλόβαθμο στέλεχος του ΛΑΟΣ, μετέχοντας στο 11μελές Εκτελεστικό του Γραφείο, το ανώτερο θεσμικό όργανο των κομμάτων, αφού είχα διατελέσει και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Έτσι μου ζητήθηκε από τον Βασίλη Ζήση να συμμετέχω στην προσπάθεια, ώστε να μπορέσει να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και ο οποίος στις 8 Μαΐου 2010 είχε αποδεχτεί το πρώτο Μνημόνιο, την Δανειακή Σύμβαση δηλαδή, που συνήψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), προκειμένου να χορηγηθεί στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια υπό μορφή δανείου ύψους 110.000.000.000 ευρώ.

Αυτό το Μνημόνιο καταψήφισε στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, επιβάλλοντας δε, γραμμή “κομματικής πειθαρχίας”. Γι΄ αυτό μετά την ψηφοφορία κι αφού η Ντόρα Μπακογιάννη το ψήφισε, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ύστερα από απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, λόγω της επιλογής της να υπερψηφίσει την νομοθετική διάταξη.

Αυτό το Μνημόνιο όμως υπερψήφισε και ο ΛΑΟΣ με την 15μελή Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Στην οποία μετείχε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, σημερινός αρχηγός της “Ελληνικής Λύσης”.

Ωστόσο, η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΛΑΟΣ – κατά πλειοψηφία – ήταν η καταψήφιση του 1ου Μνημονίου.


O Βασίλης Ζήσης με το μπλε μπλουτζίν και τα γυαλιά ηλίου


Η πολιτική συνεργασία μου με τον Αντιμνημονιακό Αντώνη Σαμαρά…

Σε αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία για την Πατρίδα και από τη στιγμή που γνώριζα της προθέσεις του Προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη υπέρ της Δανειακής Σύμβασης, αποδέχτηκα την πρόταση του Βασίλη Ζήση, ώστε να συναντηθούμε με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αντιμνημονιακό Αντώνη Σαμαρά. Μια πρώτη συνάντηση που έγινε στην Κηφισιά Σάββατο πρωί και στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο Βασίλης Ζήσης και η αφεντιά μου.

Εκεί αποδέχτηκα να συναντιέμαι σε τακτά χρονικά διαστήματα με τον τότε Γ.Γ της Κ.Ε. της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον μετέπειτα Υπουργό Επικρατείας της κυβερνήσεως Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη (ανθρώπου εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά), προκειμένου να χαράσσουμε πολιτική στρατηγική και την οποία μεταφέραμε στον Αντώνη Σαμαρά. Σε κάποιες από αυτές τις συναντήσεις στην Ρηγίλλης, στα γραφεία της ΝΔ, συμμετείχε και ο Βασίλης Ζήσης.

Ωστόσο δεν αποδέχτηκα την αποχώρησή μου από τον ΛΑΟΣ και την προσχώρησή μου στη ΝΔ, παρ΄ ότι ο Αντώνης Σαμαράς μου υποσχόταν να αναλάβω υψηλό πόστο σε αυτήν. Αφού με τον ΛΑΟΣ είχα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο, από τη στιγμή που μετείχα από την ίδρυσή του κόμματος τον Σεπτέμβριο του 2010, οργανώνοντάς το μαζί με τον Μιχάλη Βάρδα σε όλη την Ελλάδα και πετυχαίνοντας δυο εισόδους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δυο στο Ελληνικό.


Αντιμνημονιακός πήγε, Μνημονιακός γύρισε ο Σαμαράς…

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ με διέγραφε αντικαταστατικά στις 18 Νοεμβρίου 2011 επειδή με επιστολές μου κατήγγειλα τους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Θανάση Πλεύρη, πως μετέτρεπαν ένα αστικό κόμμα, ένα λαϊκό κόμμα, ένα πατριωτικό κόμμα, σε κόμμα της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης, αφού με τις πράξεις τους και τη ρητορική τους χωρίς την έγκριση Συνεδρίου, μετάλλασσαν την ιδεολογική πατριωτική πλατφόρμα του ΛΑΟΣ, που είχε επικαιροποιηθεί στο 3ο Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 17/18 Φεβρουαρίου 2006, και την οποία εξαγγελία της ιδεολογικής πατριωτικής αυτής πλατφόρμας, ανέθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης να την αναγγείλει η αφεντιά μου από το βήμα του 3ου Συνεδρίου.

Όμως ούτε και τότε προσχώρησα στη ΝΔ, όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος προσπαθούσε να ενταχθεί σε αυτήν, μετά και την ένταξη των Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Θανάση Πλεύρη. Δικαιώνοντας τις απόψεις μου, όπως διατυπώνοντας στις επιστολές που προκάλεσαν την αντικαταστατική διαγραφή μου.

Και δεν προσχώρησα διότι κρατούσα επιφυλάξεις, κατά πόσο ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός θα παρέμενε Αντιμνημονιακός.

Μια πολιτική επιλογή μου, κόντρα στο πολιτικό μου συμφέρον, που τελικά δικαιώθηκε, αφού ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός στις 24 Αυγούστου 2012 στη συνάντηση στο Βερολίνο με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, είπε το αξιοθρήνητο, το καταγέλαστο, “Ουδείς αναμάρτητος”. Κι από Αντιμνημονιακός, μας γύρισε Μνημονιακός και λάτρης της γερμανικής πολιτικής που κατατρώγει τα σπλάχνα του ελληνικού λαού.

Έτσι παρέμεινα ελεύθερος και ξεκίνησα δριμεία επίθεση μέσω της αρθρογραφίας μου κατά του Μνημονιακού Αντώνη Σαμαρά.


Απέναντι στον Σαμαρά και το Antinews…

Δεν πίστευα όμως ποτέ, ότι το Σαμαρικό Antinews που συνεχίζει με τον γιο του αείμνηστου Βασίλη Ζήση, τον Πάνο Ζήση, που ο πατέρας του πολλές φορές τον έπαιρνε μαζί του στις συναντήσεις μας, ότι θα ερχόταν εποχή που θα στρεφόταν κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Διάβασα λοιπόν και σας το γνωρίζω και εσάς το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουλίου 2021 στο Antinews με τίτλο: “Τον Μητσοτάκη ρε Αντώνη;”:

«Δυο χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη και δη κατόπιν στηρίξεως Αντώνη Σαμαρά. Ουάου, που θα έλεγε και μια επαναστατική (λέμε τώρα) ψυχή.

Πάντως αν μας ρωτούσε κάποιος, ας πούμε το ’13, αν θα φανταζόμασταν αυτή την εξέλιξη, θα του συστήναμε να πάει πάραυτα στον ψυχίατρο. Σε κάθε περίπτωση, έτσι είναι η πολιτική. Αλλάζει άρδην. Ιδιαίτερα στην εποχή της Ελλάδας των Μνημονίων. Αλλά τον Μητσοτάκη ρε Αντώνη; Έλεος... Και να πούμε ότι σε επιβράβευσε, έχει καλώς. Στο Λουτράκι σε εξόρισε βρε άμοιρε. Τέλος πάντων, ας πρόσεχες. Οι Έλληνες όμως τί φταίνε; Παρ' όλ' αυτά νομίζουμε ότι προς άφεση αμαρτιών θα πρέπει να διευρύνεις την ατζέντα της... κριτικής.

Άλλωστε έχεις κατοχυρώσει τον ρόλο του μακεδονομάχου της ΝΔ. Συνεπώς φτάνει... όχι άλλο κάρβουνο...

Αναμένουμε λοιπόν τις θέσεις σου για τα κάτωθι:

- Εγκρίνεις την εργαλειοποίηση του κορωνοϊού με στόχο την εγκαθίδρυση του μητσοτακικού καθεστώτος;

- Είναι ορθός ο εν εξελίξει διχασμός των Ελλήνων προς αποκόμιση μικροπολιτικών οφελών;

- Συμφωνείς που το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των 60 δισ. θα πάει στους διαβόητους Νταβατζήδες;

- Το γεγονός ότι ξεπουλιέται μπιρ παρά η περιουσία του δημοσίου, σε βρίσκει επίσης σύμφωνο;

- Tί έχεις να πεις για τη μετατροπή της ΝΔ σε άντρο των ορφανών του σημιτισμού και λοιπών... προοδευτικών δυνάμεων;

- Επικροτείς τη βδελυρή καθημερινή προπαγάνδα των καθεστωτικών κονδυλοφόρων που κάνει τη νύχτα μέρα;

- Πως βρίσκεις την ιδέα της Προέδρου (σ΄ έφαγε λάχανο η κυρά Κατίνα), για λύση του δημογραφικού μέσω του περιβόητου μπολιάσματος;

Αυτά για αρχή...

Ενδεχόμενη αφωνία απλώς θα επιβεβαιώσει τα περί πατριδοκαπηλίας που επικαλούνται οι εχθροί σου.

Εάν είσαι απασχολημένος βάλε κάποιον από το... Ίδρυμα να απαντήσει.

Θα επανέλθουμε...».


Βγες από την κρυψώνα σου Αντώνη…

Εξυπακούεται, πως συνυπογράφω τα ερωτήματα του Antinews προς τον Αντώνη Σαμαρά. Όμως πιστεύω πως ποτέ δεν θα απαντήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Γιατί στα δύσκολα κρύβεται. Γιατί του αρέσει ο κλεφτοπόλεμος με άσφαιρα. Γιατί ελπίζει. Σε τί; Ρωτήστε τον ίδιο.

Ο οποίος είναι άφωνος, άοσμος, άγευστος, την στιγμή που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διχάζει την Ελλάδα με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες για την Πατρίδα.

Είμαι σίγουρος, πως θα του τα συγχωρούσε όλα ο ελληνικός λαός, αν σε τούτες τις ώρες αποφάσιζε να μιλήσει, όχι νουθετώντας ή λογικεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ανατρέποντάς τον από την Εξουσία.

Ας ενώσει τις δυνάμεις του με τον άλλο πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για να σωθεί ο Τόπος.

Πριν η οργή του λαού, που κλιμακώνεται όλο και περισσότερο καθημερινά, συμπαρασύρει και τους ίδιους.

Σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail