Μάζης: Να προτείνουμε τη μεταστάθμευση γαλλικών αεροσκαφών & πλοίων σε σημαντικά σημεία της χώρας

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης σχολιάζει τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ για τα Rafale, και αν αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία με Καταργιανούς πιλότους. Αναφέρθηκε στο θέμα των φρεγάτων Belharra τονίζοντας ότι: "Δεν υπάρχει απόστρατος αξιωματικός, πλην πολύ-πολύ ελαχίστων εξαιρέσεων, που να μην έχει τονίσει την υποστήριξή του στη γαλλική πρόταση σε ότι αφορά τα σκάφη αυτά τα οποία μας προσφέρουν αφενός μεν άμυνα ζώνης, άρνηση περιοχής και βεβαίως μας προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποιήσεως του αμυντικού δόγματος Ελλάδος-Κύπρου". 

Σχολίασε επίσης την αλλαγή στάσης της Τουρκίας σε ότι αφορά την προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, επισημαίνοντας ότι: 

"Ο Τσαβούσογλου είπε βεβαίως να πάμε στη Χάγη, αλλά εκεί στη Χάγη θα δικάσουμε με την αρχή της ευθυδικίας. Και ευθυδικία είναι να μην υπολογιστούν τα δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες όλων των νησιών του Αιγαίου, απεναντίας να μετρήσουν τη μέση του Αιγαίου από τις ανατολικές ελληνικές ακτές μέχρι τις δυτικές τουρκικές ακτές, δηλαδή τον 25ο μεσημβρινό, δηλαδή τη γαλάζια πατρίδα, και αυτό το πράγμα λέει άμα το συμφωνήσουμε, να πάμε να δικάσουμε με ευθυδικία, τότε βεβαίως να πάμε στη Χάγη".

Καταλήγοντας είπε: "Αν ξεχάσαμε ήδη τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό, τότε βεβαίως θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail