Πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας χαρακτήρισε απειλή το 55% των συμπατριωτών του

Ένα ακόμη διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους...συμπολίτες του (μέχρι κι ο Τσίπρας σε Ελληνίδες κι Ελληνες απευθυνόταν) τελείωσε. Μια ακόμη εικονική πραγματικότητα μιας οικονομίας που ενώ διαλύεται, θα απογειωθεί κι ενός καλοκαιριού που ενώ έχει περάσει το μισό, θα κυλήσει εξαιρετικά.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα μόνα όπλα του πρωθυπουργού είναι τα εμβόλια. Καμία αναφορά σε θεραπείες, ενίσχυση των νοσοκομείων, οργάνωση της Πρωτοβάθμιας, όπως τόσο καιρό επισημαίνουν φωνές της λογικής και της μετριοπάθειας.

Το χειρότερο όμως ήταν ο ουσιαστικά εξαρχής προσδιορισμός του κάτι παραπάνω από τους μισούς Ελληνες ως...απειλής (καλά δεν είπε ότι όποιος έχει εμβολιαστεί, είναι θωρακισμένος;). Δεν υπάρχει κάτι πιο διχαστικό από αυτό. Όμως ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Στοχεύει στο θυμικό εκείνου του εκλογικά ενεργού 30% του πληθυσμού που έσπευσε, και καλά έκανε, να εμβολιαστεί. Θεωρεί πως πρόκειται για δικό του ακροατήριο. Αυτός τους...έσωσε. Αυτός τους νοιάζεται.

Με τον τρόπο αυτό, παραβλέποντας όλες τις εξελίξεις στο εξωτερικό σχετικά με τη Δ, την Ε, τα εμβόλια, τις θεραπείες κτλ, έχει μετατρέψει έναν ιό σε πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης, κι ένα σκεύασμα, όπως το εμβόλιο σε πολιτικό επιχείρημα εξελισσόμενος ο ίδιος κι οι συν αυτώ στο μεγαλύτερο εμπόδιο της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Όμως σφάλλει και θα το διαπιστώσει στις κάλπες για τις οποίες ήδη στρώνει το έδαφος προετοιμαζόμενος ανάλογα, διότι εκεί θα διαπιστώσει πως κατά την άποψη αρκετών ψηφοφόρων, το lockdown, ήταν δική του πολιτική-επικοινωνιακή επιλογή και όχι αναγκαίος μονόδρομος που μας κατέστρεψε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail