Φωτογραφίες από το παραθαλάσσιο καλοκαιρινό παλάτι των 300 δωματίων του Ερντογάν

 

Freepen.gr - Ο αρχιτέκτονας της καλοκαιρινής κατοικίας του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  Şefik Birkiye αποκάλυψε φωτογραφίες της πολυτελούς κατοικίας στον Μαρμαρίς που ονομάστηκε «θερινό παλάτι», ανέφερε η εφημερίδα Sözcü στις 5 Ιουλίου. 

Η παραθαλάσσια κατοικία ολοκληρώθηκε το 2019 ενώ οι φωτογραφίες είχαν κρατηθεί μυστικές από το κοινό έως ότου τις κυκλοφόρησε το αρχιτεκτονικό στούντιο.

Αναφέρεται ότι έχει 300 δωμάτια, ιδιωτική παραλία, κατασκευασμένη με υλικά επένδυσης που επέκτειναν τη φυσική ακτή.

Η κατασκευή του θερινού παλατιού κόστισε στο κράτος το επιβλητικό ποσό των 640 εκατομμυριών λιρών μεταξύ 2018 και 2021, όταν η τουρκική λίρα αποδυναμώθηκε ταυτόχρονα έναντι ξένων νομισμάτων.

Η πολυτελής κατοικία προκάλεσε εκτεταμένη διαμαρτυρία από το κοινό καθ 'όλη τη διάρκεια της κατασκευής της καθώς ο πληθυσμός κατέστη όλο και πιο φτωχός, ένα φαινόμενο που κατηγορείται συχνά για τη διοίκηση για την κακή διαχείριση των πόρων. Πιο πρόσφατα, η Εμινέ Ερντογάν συμβούλεψε το κοινό να μειώσει τις μερίδες του φαγητού που τρώει για να καταπολεμήσει την πείνα στη χώρα.

Η κατασκευή θεωρείται ότι χτίστηκε σε περίπου 90.000 τετραγωνικά μέτρα γης και περιλαμβάνει επίσης στέγαση για προσωπικό.

Η κατοικία περιλαμβάνει μια μεγάλη πισίνα δίπλα σε μικρά μπανγκαλόους στην παραλία με ιδιωτική πρόσβαση στη θάλασσα.

Οι εναέριες εικόνες της κατοικίας αποκάλυψαν επίσης τη μαζική αποψίλωση των δασών που προκλήθηκε από την κατασκευή, ένα κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων οικοδομικών έργων του κράτους, καθώς το σπίτι ήταν μια σημαντική επέκταση της θερινής οικίας του πρώην προέδρου Turgut Özal που αντικατέστησε.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ στην καλοκαιρινή κατοικία του στη Μαρμαρίδα το καλοκαίρι του 2020.















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail