Καμαρώνει η Ινδία: Το πρώτο εγχώριο αεροπλανοφόρο «Vikrant» θα τεθεί σε υπηρεσία το 2022

Indigenous Aircraft Carrier under construction: Image- Cochin Shipyard
Freepen.gr - Το πρώτο εγχώριας ναυπήγησης ινδικό αεροπλανοφόρο, το INS Vikrant θα τεθεί σε υπηρεσία το πρώτο εξάμηνο του 2022, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Rajnath Singh αφού επιθεώρησε σήμερα τις κατασκευαστικές εργασίες στον αερομεταφορέα στο ναυπηγείο Cochin, γράφει η defenseworld.net.

«Έλεγξε από πρώτο χέρι τη συνεχιζόμενη εργασία για το αεροπλανοφόρο, το οποίο είναι η υπερηφάνεια της Ινδίας. Η κατασκευή έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Θα μπει σε υπηρεσία τον επόμενο χρόνο θα είναι ένα κατάλληλο αφιέρωμα στα 75 χρόνια ανεξαρτησίας της Ινδίας», δήλωσε ο Rajnath Singh.

Ο Rajnath Singh επισκέφθηκε το εργοτάξιο  και ενημερώθηκε για τις επιτυχημένες πρώτες δοκιμές που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020. Ενημερώθηκε επίσης για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην ολοκλήρωση ενός αριθμού  συστημάτων πλοήγησης, επικοινωνίας και άλλων λειτουργιών, καθώς προετοιμάζεται για τις παρθενικές δοκιμαστικές θαλάσσιες δοκιμές (CST) που αναμένονται τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Vikrant είναι σε σχεδόν 75% ινδική κατασκευή - από το σχεδιασμό έως το χάλυβα που χρησιμοποιείται στην κατασκευή, τα βασικά όπλα και τους αισθητήρες.

Το πλοίο θα φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη MiG-29K, Kamov-31 Air Early Warning Helicopters, το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων MH-60R που πρόκειται να εισαχθεί σύντομα και τα εγχώρια κατασκευασμένα Advanced Light Helicopters, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Το INS Vikrant θα τεθεί σε υπηρεσία το πρώτο εξάμηνο του 2022 και θα είναι το πιο ισχυρό ναυτικό asset της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail