Αξιωματούχος των ΗΠΑ: Δεν υπάρχει συμφωνία για τους S-400 με την Τουρκία

Freepen.gr - Δεν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ των S-400 και του Αεροδρομίου της Καμπούλ, δύο ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των σχέσεων Ουάσιγκτον-Άγκυρας, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ σε επίσημο δελτίο Τύπου την Τρίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μετά την πρώτη προσωπική του συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, σηματοδότησε ότι η θέση της Τουρκίας δεν άλλαξε το πολιτικό αδιέξοδο που οδήγησαν οι αμερικανικές κυρώσεις στον αμυντικό κλάδο της.

«Εκφράσαμε τις ίδιες σκέψεις για τους S-400 στον πρόεδρο (Μπάιντεν) όπως είχαμε στο παρελθόν και εκφράσαμε επίσης τις ίδιες σκέψεις για τα F-35», ανέφερε ο Ερντογάν.

Οι S-400 αναφέρθηκαν στη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος στο δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι το θέμα δεν ήταν πιθανό να προκύψει στη συνάντηση του Μπάιντεν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα μεταξύ μας και της Τουρκίας που σχετίζεται με το εθνικό μας δίκαιο. Δεν αναμένω ότι θα καλυφθεί στη σύνοδο κορυφής», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Τουρκία πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη να ασφαλίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, αφού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε η National. Η απόφαση θα ληφθεί από τον ίδιο τον Ερντογάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν να ληφθεί η απόφαση, δήλωσε ο υπουργός Τύπου του Πενταγώνου John Kirby την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Anadolu.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail