Σενάρια πολέμου μετά την ολοκλήρωση του «Nordstream 2»

Freepen.gr - «Περίεργες» δηλώσεις για τον κίνδυνο ενός μεγάλου πολέμου που θα ξεσπάσει με την ολοκλήρωση του αγωγού «Nordstream 2» έκανε ο Γιούρι Βιτρένκο, επικεφαλής της εταιρείας πετρελαίου και αερίου της Ουκρανίας, Naftogaz.

Όπως μεταδίδει για το ΟΡΕΝ από τη Μόσχα, ο ανταποκριτής Θανάσης Αυγερινός, ο Βιτρένκο φαίνεται να προσπαθεί με ακραίες δηλώσεις για ένα νέο μεγάλο πόλεμο να προσελκύσει την προσοχή των υποστηρικτών του Κιέβου στη Δύση και πρώτα από όλα των Ηνωμένων Πολιτειών η υποχώρηση των οποίων στο θέμα του Nordstream 2 σκόρπισε απογοήτευση στην ουκρανική ηγεσία.

Η Ουκρανία αρέσκεται να καλλιεργεί την εικόνα ότι έχει δεχτεί επίθεση από τη Ρωσία αν και η συμπεριφορά της ως χώρα δεν μοιάζει καθόλου να είναι σε πόλεμο καθώς διατηρεί κανονικές διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τον υποτιθέμενο Ρώσο εισβολέα.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν το αυτονόητο ότι πρακτικά από τεχνικής απόψεως το έργο του Nord stream 2 έχει ολοκληρωθεί, απέσυραν ένα μέρος των κυρώσεων ενώ η Μόσχα δεν κρύβει ότι φοβάται συνέχεια των αντιπαραθέσεων για το θέμα σε επίπεδο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μολονότι η Γερμανία δείχνει να παραμένει σταθερά υπέρ του έργου μέσω του οποίου μειώνεται η γεωπολιτική αξία της Ουκρανίας.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail