Mercury: Η πάνοπλη stealth κορβέττα με καθοδηγούμενους πυραύλους των Ρώσων

Freepen.gr -  Το νεότερο σχέδιο της Ρωσίας 20386 της κορβέττας «Mercury» θα είναι το πρώτο του ρωσικού ναυτικού που θα είναι πλήρως «stealth», ανέφεραν δύο πηγές στη ναυπηγική βιομηχανία στη RIA Novosti.

Προηγουμένως, τα ρωσικά πλοία χρησιμοποιούσαν ορισμένα στοιχεία τεχνολογιών «stealth», συμπεριλαμβανομένης μιας επίστρωσης απορρόφησης ράδιου, αλλά η έννοια ενός διακριτικού πλοίου δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί πλήρως.

Το κύτος του έργου 20386 που ονομάστηκε κορβέτα Mercury έχει ήδη κατασκευαστεί και το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στο ναυτικό το επόμενο έτος, ανέφερε το RIA.

Εκτός από την επίστρωση στο πλαίσιο της έννοιας “stealth”, η υπερκατασκευή της κορβέτας θα έχει ένα ειδικό σχήμα: ο αριθμός των προεξέχοντων στοιχείων και των σχισμών θα ελαχιστοποιηθεί πάνω τους, και θα χρησιμοποιηθούν διάφορα σύνθετα υλικά και ειδικά χρώματα.

Το πολεμικό πλοίο θα είναι οπλισμένο με πυραύλους κρουζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυροβολικό, καθώς και ικανό να ψάχνει και να καταστρέφει υποβρύχια, μετέδωσε το RIA.

Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, σημειώνοντας ότι σχεδιάζεται να διεξαγάγει ειδικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας «stealth - Mercury».

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η γάστρα της κορβέτας έχει ολοκληρωθεί πλήρως και οι υπερκατασκευές του πλοίου έχουν πλέον σχηματιστεί.

Η κορβέττα «Mercury» προβλέπει τη δυνατότητα βάσης drones.  

Το πλοία θα είναι σε θέση να χτυπήσει εχθρικά πλοία επιφανείας με πυραύλους κρουζ, να αναζητήσει και να καταστρέψει υποβρύχια, να παρέχει αντιαεροπορική άμυνα με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα και να παρέχει υποστήριξη πυροβολικού σε επιχειρήσεις απόβασης.

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στο ναυτικό της τα τελευταία χρόνια, μέρος μιας ώθησης του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για αναμόρφωση του στρατού που περιπλέκεται από τις δυτικές κυρώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail