Φέξε μου και γλίστρησα: Άλλα δύο χρόνια θα περιμένει το ταλαίπωρο "Ναύαρχος Kuznetsov"

Freepen.gr - Το μοναδικό αεροπλανοφόρο του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το εδώ και χρόνια ταλαιπωρούμενο "Ναύαρχος Kuznetsov", σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις τρία χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω ενός απροσδιόριστου ζητήματος.

Το Mil.in.ua ανέφερε πως το σκάφος υφίσταται μια βασανιστική επισκευή μετά τη βύθισή του στη δεξαμένη πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "Ναύαρχος Kuznetsov" έχει προγραμματιστεί να περάσει πλήρη επισκευή και να εκσυγχρονιστεί ως το 2023 και να παραδοθεί στο ρωσικό ναυτικό στα τέλη του έτους.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι πέρυσι αξιωματούχοι της βιομηχανίας της Ρωσίας ανέφεραν ότι «ο όγκος των κατασκευαστικών εργασιών που απαιτούνται στο "Ναύαρχος Kuznetsov" είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2021, σημειώνει το defence-blog.com.

Ο "Ναύαρχος Kuznetsov" - ο οποίος εκτοπίζει πλήρως 55.000 τόνους - έχει ιστορικό μηχανικών προβλημάτων από τότε που άρχισε να λειτουργεί το 1991.

Στις 30 Οκτωβρίου 2018, υπέστη ζημιά όταν βυθίστηκε η μεγαλύτερη πλωτή αποβάθρα της Ρωσίας, PD-50, με αποτέλεσμα ένας από τους γερανούς των 70 τόνων να καταρρεύσει στο κατάστρωμα πτήσης του πλοίου και να αφήσει πίσω του 200 τετραγωνικά πόδια (19 m2) τρύπα. Ένα άτομο αναφέρθηκε αγνοούμενο και τέσσερις τραυματίστηκαν καθώς η αποβάθρα βυθίστηκε στον Κόλπο Κόλα.

Τον Δεκέμβριο του 2019, σημειώθηκε μεγάλη πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της επισκευής. Δύο άνθρωποι πέθαναν και δεκατέσσερα υπέστησαν τραυματισμούς από την πυρκαγιά και την εισπνοή καπνού. Η ζημιά που σχετίζεται με την πυρκαγιά στο αεροπλανοφόρο εκτιμάται σε 1-1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail