Ειδικές Δυνάμεις των Αζέρων στην Τουρκία για εκπαίδευση και σχέδιο συμπαραγωγής drones

Freepen.gr - Τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν πηγαίνουν στην Τουρκία για να συμμετάσχουν σε μαθήματα κομάντο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν για στρατιωτική συνεργασία, ανέφερε το AzerNews τη Δευτέρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Karim Valiyev συνεχάρη τα στρατεύματα σε μια τελετή και μίλησε για το πώς το Μπακού εκτιμά την αναπτυσσόμενη στρατιωτική του συνεργασία με την Τουρκία. Μίλησε επίσης για τη νίκη της χώρας έναντι της Αρμενίας στον πόλεμο Ναγκόρνο-Καραμπάχ του περασμένου έτους ενώ στους βετεράνους αυτού του πολέμου απονεμήθηκαν μετάλλια.

Η αεροπορική δύναμη του Αζερμπαϊτζάν με δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και δύο Su-25 συμμετέχει στις στρατιωτικές ασκήσεις Anatolian Eagle - 2021 στο Ικόνιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ομόλογός του από το Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ υπέγραψαν συμφωνία στις 15 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στο Αζερμπαϊτζάν, η οποία περιλαμβάνει την επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Shusha για τις Συμμαχικές Σχέσεις, και οι δύο χώρες δεσμεύτηκαν «κοινές προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό» των αντίστοιχων ενόπλων δυνάμεών τους, γράφει το AzerNews.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι η Τουρκία θα κατασκευάσει εργοστάσιο στο Αζερμπαϊτζάν για να μοιραστεί την τεχνολογία και να κατασκευάσει από κοινού στρατιωτικό εξοπλισμό, ανέφερε η Χουριγιέτ τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) της Τουρκίας, Demsmail Demir, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν από κοινού να παράγουν drones σε αυτό το εργοστάσιο.

Ο Ντεμίρ, μιλώντας στο περιθώριο του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ότι Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να ενεργήσουν επί του μακροχρόνιου ρητού τους «ένα έθνος, δύο κράτη».

«Πιστεύουμε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν, θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα αλληλοενισχύονται, είτε κατασκευάσουμε ένα άλλο μοντέλο (drone) εκεί», δήλωσε ο Demir στον Hurriyet. «Η αμυντική βιομηχανία είναι ένας τομέας που απαιτεί σημαντικούς πόρους. Τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας πολύ αποτελεσματικά».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail