Dena: Το τέταρτο ιρανικής ναυπήγησης καταδρομικό είναι γεγονός - Ικανό για μεγάλους πλόες σε ωκεανούς

Freepen.gr - Το Ιρανικό Ναυτικό παρέδωσε τη Δευτέρα έναν προηγμένο καταστροφέα εσωτερικού και στρατιωτικό ναρκαλιευτικό. Σε μια τηλεδιάσκεψη το πρωί της Δευτέρας, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι διέταξε το Ναυτικό να αποκαλύψει το καταδρομικό «Dena» και το ναρκαλιευτικό «Shahin», μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο tasnimnews.com.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν κορυφαίοι στρατιωτικοί διοικητές, τα δύο πλοία εντάχθηκαν στο στόλο του Ιρανικού Ναυτικού στη νότια λιμενική πόλη Μπαντάρ Αμπάς.

Το Dena είναι το τέταρτο καταδρομικό κατηγορίας Jamaran που κατασκευάζεται από τις ναυτικές βιομηχανίες του Υπουργείου Άμυνας.

Είναι εξοπλισμένο με διάφορα συστήματα άμυνας και επίθεσης, έχει σχεδιαστεί για να κάνει μεγάλες διαδρομές στους ωκεανούς και είναι ικανό να ανιχνεύει, να εντοπίζει και να χτυπάει διάφορους εναέριους, επιφανειακούς και υποβρύχιους στόχους.

Το Dena μπορεί επίσης να μεταφέρει ελικόπτερα στο κατάστρωμα.

Το άλλο πλοίο που προσχώρησε στον ιρανικό ναυτικό στόλο, το Shahin, είναι ένα ναρκαλιευτικό μήκους 33 μέτρων που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τους Ιρανούς ειδικούς του Υπουργείου Άμυνας.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονες τεχνολογίες που του επιτρέπουν να ανιχνεύει και να αφαιρεί διάφορους τύπους ναρκών.

Οι Ιρανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και τεχνικοί έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλες προόδους στην κατασκευή ενός ευρέος φάσματος εγχώριας κατασκευής εξοπλισμού, καθιστώντας τις ένοπλες δυνάμεις αυτάρκεις στον τομέα των όπλων.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι η χώρα δε θα διστάσει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής δύναμης της, η οποίες προορίζεται εξ ολοκλήρου για άμυνα και ότι οι αμυντικές δυνατότητες του Ιράν δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail