Το ΝΑΤΟ ας πει στην Τουρκία ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτη - Bloomberg

Freepen.gr - Μπορεί να ειπωθεί στην Τουρκία ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτη ως μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς η υπομονή της Δύσης με την κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φθείρεται, δήλωσε το συντακτικό συμβούλιο του Bloomberg την Κυριακή πριν από τη σύνοδο κορυφής της στρατιωτικής συμμαχίας.

Η Τουρκία θέλει να παραμείνει υπό τη στρατιωτική προστασία της Δύσης και επιθυμεί να προσχωρήσει στις οικονομικές της ενώσεις, ενώ ο Ερντογάν ευθυγραμμίζει τη χώρα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, δυνάμεις ανοιχτά εχθρικές προς τα συμφέροντα της Δύσης, έγραψε το Bloomberg.

«Η Δύση θα πρέπει να ανταποκριθεί αποδεικνύοντας ότι η ανοχή της για την τουρκική αγριότητα τελειώνει. Το καλύτερο φόρουμ για να γίνει αυτό είναι το ΝΑΤΟ», είπε το συντακτικό συμβούλιο.

Οι χώρες μέλη δεν μπορούν να εκδιωχθούν από το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της χάρτη, αλλά υπάρχουν τρόποι να πούμε στην Τουρκία ότι δεν είναι πλέον επιθυμητή, γράφει το Bloomberg.

"Ένα καλό ξεκίνημα θα ήταν να μειώσουμε το αποτύπωμα της συμμαχίας στο τουρκικό έδαφος, ξεκινώντας με την απόσυρση πυρηνικών όπλων και άλλων στρατηγικών πόρων", ανέφερε.

Η συμμαχία μπορεί επίσης να εφαρμόσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όπως η αναστολή των πωλήσεων όπλων και οι οικονομικές κυρώσεις, ανέφερε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επίσης να επιβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να αναζωογονήσει τις συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail