Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης καλεί για έξοδο από την «Τουρκική κατοχή»

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, χαρακτήρισε την τουρκική παρουσία στη βορειοαφρικανική χώρα ως «κατοχή», καλώντας την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως όλες τις δυνάμεις και τους συνδεδεμένους με αυτή μισθοφόρους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Sputnik, ο Αλ Μισμάρι είπε ότι η παρουσία ξένων μισθοφόρων στο έδαφος της Λιβύης είναι απόδειξη της έλλειψης πραγματικής βούλησης για τη διεθνή κοινότητα να τους απελάσει.

«Η Τουρκία βλέπει ότι η παρουσία της εδώ [στη Λιβύη] είναι νόμιμη, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί κατοχή με κάθε έννοια της λέξης», εξήγησε.

Ο Αλ Μισμάρι είπε ότι «είναι αδύνατο οι πολιτοφυλακές να ενταχθούν στον στρατό», τονίζοντας ότι αυτές οι πολιτοφυλακές είναι συνηθισμένες να καταχρώνται των πολιτικών αποφάσεων, να κατάσχουν χρήματα και να κυριαρχούν σε κρατικούς θεσμούς.

Από την άλλη πλευρά, τον Απρίλιο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έστειλε μια νέα ομάδα 380 Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη. «Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι από 6.630 μισθοφόροι στη Λιβύη, εν μέσω των τουρκικών προθέσεων να κρατήσουν ομάδες μαχητών στη Λιβύη για την προστασία των Τούρκων», σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail