Άλλαξαν ρολόι-καμπαναριό στην Κερασούντα γιατί έδειχνε...ελληνικό!

Freepen.gr - Ένας δήμος στην επαρχία της Κερασούντας στον Εύξεινο Πόντο αντικατέστησε έναν πύργο ρολογιού στην πόλη με έναν φρικτό καινούριο επειδή "έμοιαζε με ελληνικό καμπαναριό", ανέφερε η εφημερίδα Birgün στις 10 Ιουνίου.

Το προηγούμενο ρολόι-καμπαναριό, που ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), θεωρήθηκε ότι μοιάζει με ελληνική κατασκευή από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο νέος πύργος του ρολογιού αποκαλύφθηκε σε μια τελετή την οποία παρακολούθησαν ο κυβερνήτης της Κερασούντας, Enver Ünlü, ο βουλευτής Κερασούντας του AKP, Kadir Aydın, ο δήμαρχος Aytekin Şenlikoğlu και οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Ο Şenlikoğlu είπε ότι οι πύργοι ρολογιών έχουν σημαντική θέση στην Κερασούντα και ισχυρίστηκαν ότι η νέα δομή προστέθηκε στην αισθητική της πόλης.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονταν για τον προηγούμενο «αποκαλούμενο πύργο ρολογιού» ​​και ότι ο δήμος τους έλαβε υπόψη κατά την κατασκευή του νέου.

Οι τοπικές διοικήσεις του AKP είναι διάσημες για την ανέγερση δομών που θεωρούνται ευρέως περίεργες και εντελώς άσχημες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail