Γιατί η Κίνα πρέπει να πληρώσει για την πανδημία - Το έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας

Tumisu / Pixabay
Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια χώρα επιτέθηκε - ταυτόχρονα και με μια τολμηρή κίνηση - σε όλες τις άλλες. Η Κίνα διέπραξε αυτό το φρικτό έγκλημα, λαμβάνοντας μέτρα, τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, για να διαδώσει σκόπιμα τον COVID-19 πέρα ​​από τα σύνορά της.

Gordon G. Chang - gatestoneinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η διεθνής κοινότητα πρέπει τώρα να επιβάλει το πιο σοβαρό κόστος στο κινεζικό καθεστώς, μεταξύ άλλων, και για λόγους αποτροπής. Γιατί; Το καθεστώς της Κίνας διέπραξε το έγκλημα αυτού του αιώνα και ίσως σχεδιάζει μια άλλη φρικτή πράξη.

Υπάρχουν εξαιρετικά ανησυχητικές ενδείξεις ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος είτε δημιούργησε το SARS-CoV-2, το νέο κορωνοϊό που προκαλεί αυτήν την ασθένεια, είτε αποθηκεύει αυτό το παθογόνο σε ένα εργαστήριο, πιθανότατα το Ινστιτούτο Ιολογίας στο Γουχάν. Το εργαστήριο αποθηκεύει περισσότερα από 1.500 στελέχη κορωνοϊού, διεξήγαγε επικίνδυνα πειράματα κέρδους-λειτουργίας, απέτυχε να συμμορφωθεί με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και βρίσκεται μόλις μίλια από την πρώτη αναγνωρισμένη περίπτωση COVID-19.

Παρεμπιπτόντως, η πρώτη περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με την αγορά του Wuhan. Εκείνοι που πιστεύουν στη ζωονοσολογική θεωρία της μετάδοσης δείχνουν την αγορά ως τόπο μετάδοσης.

Η προέλευση του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Στις 26 Μαΐου, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών να υποβάλει εκθέσεις σε 90 ημέρες σχετικά με την προέλευση του ιού.

Οι Αμερικανοί δεν χρειάζεται να περιμένουν πια, για να αποφασίσουν για την ενοχή του Πεκίνου. Ακόμα κι αν ο κορωνοϊός δεν ξεκίνησε ως βιολογικό όπλο, ο κόσμος έχει τώρα αρκετές πληροφορίες για να συμπεράνει ότι το καθεστώς της Κίνας το μετέτρεψε σε ένα.

Το Πεκίνο παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι ο COVID-19 μεταδόθηκε από τον ένα άνθρωπο στον άλλο στις 20 Ιανουαρίου του περασμένου έτους. Ωστόσο, οι γιατροί στο Γουχάν γνώριζαν σίγουρα μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του προηγούμενου Δεκεμβρίου ότι οι μεταδόσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο σημειώνονταν με γρήγορο ρυθμό. Έτσι το Πεκίνο ήξερε ή έπρεπε να ξέρει λίγες μέρες αργότερα.

Οι Κινέζοι ηγέτες στη συνέχεια ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξαπάτησης. Διαβεβαίωσαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι τέτοιες μεταδόσεις δεν ήταν πιθανές. Ως αποτέλεσμα των διαβεβαιώσεων της Κίνας, ο ΠΟΥ εξέδωσε δήλωση στις 9 Ιανουαρίου και το περίφημο tweet στις 14 Ιανουαρίου, όπου αμφότερα διαδίδουν την ψευδή κινεζική διαβεβαίωση.

Για να χειροτερέψει τα πράγματα, ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping πίεσε τις χώρες να μην επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις αφίξεις από την Κίνα ενώ έκλεινε, μεταξύ άλλων, το Γουχάν και τις γύρω περιοχές της χώρας του. Κλειδώνοντας την Κίνα, προφανώς σκέφτηκε ότι σταμάτησε την εξάπλωση της ασθένειας. Με το αίτημα σε άλλες χώρες να μην επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ήξερε ή έπρεπε να γνωρίζει ότι διαδόθηκε η ασθένεια. Οι επιβάτες που έφυγαν από την Κίνα μετέτρεψαν μια επιδημία που θα έπρεπε να περιορίζεται στην κεντρική Κίνα σε παγκόσμια πανδημία.

Ο Xi είδε ξεκάθαρα πώς ο κορωνοϊός κατέστρεψε τη δική του κοινωνία. Εάν ήθελε να παραλύσει άλλες κοινωνίες για να ισοπεδώσει τον ανταγωνιστικό χώρο, θα είχε κάνει ακριβώς αυτό που έκανε. Η μόνη εξήγηση που ταιριάζει στα γεγονότα είναι ότι ο Xi διαδίδει κακόβουλα τον COVID-19 στον κόσμο.

Αφού αναγνώρισε ότι ο ιός μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο, η Κίνα προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι η ασθένεια δεν ήταν σοβαρή. Στις 21 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου για τη μεταδοτικότητα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι η ασθένεια δε θα ήταν τόσο κακή όσο το SARS, η επιδημία του 2002-2003. Το SARS μόλυνε περίπου 8.400 και σκότωσε περίπου 810. Μέχρι τότε, ωστόσο, οι ηγέτες της Κίνας γνώριζαν ότι ο COVID-19 ήταν πολύ χειρότερος από το SARS, καθώς είδαν τι έκανε η νέα ασθένεια στη χώρα τους. Αυτός ο ψευδής ισχυρισμός είχε συνέπειες: Χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, εξαναγκάστηκαν να μην λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

"Οι κυβερνήσεις των οποίων οι αποφάσεις οδηγούν εν γνώσει τους σε θάνατο και πόνο εκατομμυρίων αθώων και μαζική οικονομική εξάρθρωση και καταστροφή πρέπει να θεωρηθούν πλήρως υπεύθυνες - ηθικά, νομικά και οικονομικά", δήλωσε ο Ραβίνος Αβραάμ Κούπερ του Simon Wiesenthal Center στο Gatestone.

Δυστυχώς, ο δρόμος για να θεωρηθεί υπεύθυνη η Κίνα, τουλάχιστον νομικά και οικονομικά, δεν είναι εύκολος.

Οι ενάγοντες μπορούν, φυσικά, να μηνύσουν την Κίνα για ζημίες που υπέστησαν Τα μέρη έχουν ήδη καταθέσει αγωγές σε Καλιφόρνια, Φλόριντα, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Μιζούρι, Νεβάδα, Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Τέξας.

Όπως είπε ο John Houghtaling από τον Gauthier Murphy & Houghtaling, μια κορυφαία δικηγορική εταιρεία, υπάρχουν «τρία μεγάλα εμπόδια» στην ανάκαμψη: το δόγμα της κυριαρχικής ασυλίας, το βάρος της απόδειξης και η συλλογή αποφάσεων.

Το πρώτο εμπόδιο σταματά μια αγωγή στο ξεκίνημά της. Η αμερικανική νομοθεσία, ο νόμος περί κυριαρχικών ασυλιών του 1976, εμποδίζει τις περισσότερες ενέργειες κατά των ξένων κυβερνήσεων. 

Πράγματι, οι αναλυτές εξωτερικής πολιτικής όλων των αποχρώσεων είναι αντίθετοι στην πτώση της κυριαρχικής ασυλίας, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα είναι θέμα «αμοιβαιότητας», που οι άλλες κυβερνήσεις κατηγορούν εναντίον της Αμερικής, επειδή η Αμερική απαγορεύει τις αγωγές τους. Υποστηρίζουν ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα υπόκεινται σε ατελείωτη παρενόχληση εάν η Ουάσινγκτον αφαιρέσει αυτήν την προστασία από άλλες κυβερνήσεις.

Οι υποστηρικτές της κυριαρχικής ασυλίας έχουν έγκυρα επιχειρήματα, αλλά υπάρχουν επιτακτικοί παράγοντες. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι τόσο φρικτά που κανείς δεν πρέπει να εμποδίζεται να ζητήσει αποζημίωση.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Πεκίνο αποτέλεσε τέτοιο έγκλημα. Η εξάπλωση ήταν σκόπιμη ή απερίσκεπτη και εν πάση περιπτώσει οι Κινέζοι ηγέτες έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι αδικαιολόγητες πράξεις τους θα είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο σε όλο τον κόσμο. Από αυτή τη στιγμή, 3.579.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 596.000 Αμερικανών. Το κινεζικό καθεστώς διέπραξε μαζικές δολοφονίες.

Οι μαζικοί δολοφόνοι δεν αξίζουν κυρίαρχη προστασία ασυλίας. Στην πραγματικότητα, τα καθεστώτα που έχουν διαπράξει μαζικές δολοφονίες θεωρούνται υπεύθυνα, συνήθως μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβερνήσεων. Η Λιβύη, για παράδειγμα, αποζημίωσε τις οικογένειες των θυμάτων για την κατάρριψη της Pan Am 103, το βομβαρδισμό του Lockerbie, το 1988. Τον περασμένο Οκτώβριο, το Σουδάν πλήρωσε 335 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για ενδεχόμενη διανομή στα θύματα τεσσάρων τρομοκρατικών ενεργειών.

Επιπλέον, οι ενάγοντες, τουλάχιστον ως τεχνικό ζήτημα, θα πρέπει να μπορούν να ξεπεράσουν την κυρίαρχη άμυνα ασυλίας: Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το οποίο ελέγχει την κινεζική κεντρική κυβέρνηση, δεν είναι κυρίαρχο. Είναι μόνο ένα από τα εννέα επιτρεπόμενα πολιτικά κόμματα στην Κίνα, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί κυρίαρχο. Η πολιτεία του Μισσούρι, σοφά, μήνυσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο αποκαλείται επαναστατική πολιτική οργάνωση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι πλούσιο σε περιουσιακά στοιχεία. Όχι μόνο ελέγχει την κεντρική κυβέρνηση της Κίνας - και ως εκ τούτου έχει πρόσβαση στα περιουσιακά της στοιχεία - ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός αναφέρεται απευθείας στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του Κόμματος και όχι στο κράτος. Αυτό δυνητικά θέτει τον κινεζικό στρατό σε κατάσχεση σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, δύο μέλη του Κογκρέσου της Πενσυλβανίας, ένας Δημοκρατικός και ένας Ρεπουμπλικανός, έχουν εισαγάγει τον Νόμο για την Πρόληψη της Επανάστασης του Never Again International, ο οποίος εξουσιοδοτεί τις οικογένειες των θυμάτων του COVID-19 να μηνύσουν οποιαδήποτε χώρα που «σκόπιμα παραπλάνησε τη διεθνή κοινότητα σχετικά με την πανδημία».

Η τιμωρία της Κίνας, με την κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων, για παράδειγμα, θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στο Πεκίνο ότι η Ουάσιγκτον δεν θα ανεχθεί τη δολοφονία Αμερικανών. Είναι απολύτως απαραίτητο η διοίκηση του Μπάιντεν να αχρηστεύσει στους Κινέζους ηγέτες τη αντίληψη ότι μπορούν να διαδώσουν το επόμενο παθογόνο, ή οτιδήποτε άλλο σχεδιάζουν, χωρίς κόστος.

Ας θυμηθούμε τι διακυβεύεται. Στα εργαστήρια της Κίνας, οι ερευνητές μαγειρεύουν τώρα πολύ πιο θανατηφόρα παθογόνα από το SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα άφηναν τους Κινέζους ανοσοποιημένους αλλά θα μόλυναν ή θα σκότωναν όλους τους άλλους. Η επόμενη ασθένεια από την Κίνα, επομένως, θα μπορούσε να αφήσει την Κίνα ως τη μόνη βιώσιμη κοινωνία στον κόσμο. Ονομάστε το "δολοφόνος πολιτισμού".

Η Αμερική, επομένως, πρέπει να #MakeChinaPay.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail