Ποιες αλλαγές συζητούνται στην κυβέρνηση - Ποιο είναι το κλειδί επικείμενου του ανασχηματισμού

Σε νευρική κρίση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Από: ieidiseis.gr

Βασίλης Σκουρής

Απολύτως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά τον Ιούνιο, παρά την προσπάθεια της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη να βάλει φρένο στα σχετικά σενάρια.

Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις και θα απορρίψει οριστικά τις εισηγήσεις για πρόωρες κάλπες, θα οριστικοποιηθούν και οι αποφάσεις για τις αλλαγές σε πρόσωπα και σε ρόλους στο κυβερνητικό σχήμα.

«Κλειδί» των εξελίξεων είναι το αν θα γίνουν ή όχι μετακινήσεις σε στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου σε άλλα κυβερνητικά πόστα, αν δηλαδή θα γίνουν αλλαγές στην επιτελική ομάδα της κυβέρνησης.

Τι προκύπτει από τις έως τώρα πληροφορίες, με βάση τα σημερινά δεδομένα:

-Οι φήμες, περιέργως επιμένουν για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών-και λέμε περιέργως, γιατί μια τυχόν τέτοια εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με το αφήγημα της κυβέρνησης για ισχυρή οικονομία! Τα κλειδιά της πλατείας Συντάγματος, σε μια τέτοια περίπτωση αναμένεται να δοθούν στον αναπληρωτή υπουργό Θοδωρή Σκυλακάκη.

-«Φευγάτος» από το υπουργείο Υγείας θεωρείται και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το δεύτερο δημοφιλέστερο στέλεχος μετά τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Η δημοφιλία του Βασίλη Κικίλια είναι αυτή που δεν θα επιτρέψει να εισακουστούν φωνές στο μέγαρο Μαξίμου, που θα ήθελαν τον υπουργό Υγείας εκτός κυβερνήσεως! Ο ίδιος θα επιθυμούσε να αναλάβει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Άμυνας, αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν είναι δυνατόν, να επανέλθει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

-Από τη στιγμή που προκριθεί οι αλλαγές να γίνουν στο τέλος του καλοκαιριού, πολύ πιθανή θεωρείται η αντικατάσταση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ιδίως εάν επιβεβαιωθούν τα δυσμενή σενάρια για τον τουρισμό, Πιθανός αντικαταστάτης ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ενώ τελευταία ακούγεται έντονα και το όνομα του Βασίλη Κικίλια, εφόσον αποχωρήσει –κάτι που θεωρείται βέβαιον- από το υπουργείο Υγείας.

-Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται έντονα το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα. Κάποιες πληροφορίες επιμένουν πως ένα από τα ονόματα που παίζουν για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, εφόσον αποχωρήσει από αυτό ο Κ. Τσιάρας, είναι αυτό του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, με τη στήλη να επιμένει πως θα αποτελεί πλήγμα για τον πρωθυπουργού τυχόν αποχώρηση του υπουργού Επικρατείας από το Μαξίμου.

-Εφόσον υπάρχει μετακίνηση του Γιώργου Γεραπετρίτη από το Μαξίμου και με δεδομένο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν αποχωρεί από το υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας, το πιθανότερο σενάριο είναι ο υπουργός Επικρατείας να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, με τη Νίκη Κεραμέως να έχει αρκετές πιθανότητες να μετατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με δεδομένο ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας «βράζει» και με δεδομένο ότι υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα υπουργεία (πχ Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη –η στήλη θεωρεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναντικατάστατο, παρά τα πλήγματα που δέχεται- ενώ σχεδόν βεβαία θεωρείται η αλλαγή στο –ξεχασμένο- Μακεδονίας –Θράκης), θα επανέλθουμε άμεσα με νέα ρεπορτάζ για τις αλλαγές στην κυβέρνηση και τι εξελίξεις υπάρχουν στο εσωτερικό της!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail