Οι συνομιλίες Τουρκίας-Αιγύπτου έχουν σταματήσει, λέει το Κάιρο

Freepen.gr - Οι συνομιλίες μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας έχουν σταματήσει χωρίς να έχει οριστεί ημερομηνία για τη συνέχεια των διπλωματικών επαφών για τη βελτίωση των σχέσεων Άγκυρας-Καΐρου, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρυ.

Η Αίγυπτος διατηρεί επιφυλάξεις για ορισμένες τουρκικές πολιτικές, ιδίως μετά από κριτική από έναν σύμβουλο του Τούρκου προέδρου για τις αποφάσεις του Καΐρου κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, έγραψε η Egypt Indpendent ότι ανέφερε ο Shoukry κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης στην αιγυπτιακή τηλεόραση.

Οι παρατηρήσεις του Shourky έρχονται καθώς η Τουρκία τους τελευταίους μήνες επιδιώκει την προσέγγιση με την περιφερειακή αντίπαλη Αίγυπτο.

«Υπάρχει διπλωματική εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές, μέσω της οποίας πραγματοποιείται ο κανονικός πολιτικός διάλογος για τη μεταφορά μηνυμάτων, τη διαχείριση της σχέσης και την επικοινωνία όσων βλέπουμε σχετικά με τις σχέσεις και τι βρίσκουμε που πρέπει να επικοινωνήσουμε στην τουρκική πλευρά», είπε ο Σούκρυ.

Ο Σούκρυ τόνισε ακόμη πως αναμένει οι αιγυπτιακές-τουρκικές σχέσεις να βασίζονται σε αρχές όπως η «μη παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις και η καλή γειτονία», καθώς και η πρόληψη της «δραστηριότητας σε κρατικά εδάφη που θα αποσταθεροποιήσουν μια άλλη χώρα».

Ο Σούκρυ την Παρασκευή αρνήθηκε επίσης ότι μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία θα κατευθυνόταν στην Τουρκία για να συνεχίσει τις συνομιλίες σύντομα, σύμφωνα με την Egypt Independent.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail