Κοτζιάς: Είχα πει στους Τούρκους ότι θα απαντήσουμε σε δικό τους έδαφος!

Στις τουρκικές προκλήσεις κι απώτερους σκοπούς έναντι της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Κυριακής:

- Πώς σχολιάζετε τις κινήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων το τελευταίο διάστημα; Μπορεί να θέσει σε περαιτέρω κίνδυνο την σταθερότητα της περιοχής;

Η Τουρκία θέλει να επεκτείνει την επιρροή και τα εδάφη της. Ονειρεύεται νέες οθωμανικές αυτοκρατορίες. Αυτό σημαίνει αποσταθεροποιήσεις στην περιοχή. Αυτό οφείλει η Ελλάδα να το σταματήσει με σαφή πολιτική. Με σαφήνεια είχα εξηγήσει στην τουρκική ηγεσία όταν ήμουν υπουργός, ότι όσο και αν σέβομαι τα κράτη και τους λαούς σε Ιράκ και Συρία, η Ελλάδα δεν είναι το ίδιο. 

Κάθε τουρκική πρόκληση που θα επιδιώκει να υλοποιήσει ανάλογα σχέδια σε βάρος μας θα δει την απάντησή μας στα δικά της εδάφη. 

Γνώριζαν ότι το εννοούσαμε, όπως και εννοούσαμε ότι θέλαμε καλές σχέσεις. Για αυτό αν είδατε στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που ήμουν Υπουργός Εξωτερικών δεν έπραξαν τίποτα από όσα έκαναν τα δύο τελευταία χρόνια. Δύο χρόνια που έβαλαν πάνω σε δικαιώματά μας το αποτύπωμά τους, ενώ το μόνο που ένοιαζε τους κυβερνώντες εδώ στην Ελλάδα ήταν η επικοινωνία. 

Άλλοτε προσπαθώντας με επικοινωνιακές καντρίλιες να κρύψουν ή να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, όπως είχε πει ο σημερινός ΥΠΕΞ ότι δεν συνέβη και τίποτα που η Τουρκία έκανε για λίγες ώρες κατοχή ελληνικών εδαφών στον Έβρο, και άλλοτε με τάχα «καυτές δηλώσεις» που είναι δείγμα ότι δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι να κοιτούν κατάματα τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Καιρός είναι η ΝΔ να σταματήσει την πολιτική πρακτική των υποχωρήσεων και των «επικοινωνιακών επιτυχιών» και να σοβαρευτεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail