Όταν ιστορικά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ονομάζονταν προνόμια και δίνονταν από τούς αφέντες

Rosy_Photo / pixabay
Ιστορικά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ονομάζονταν προνόμια και δίνονταν από τούς αφέντες, ντόπιους ή ξένους στους υπάκουους σκλάβους αλλά φυσικά υπήρχε συνεχώς η δυνατότητα άρσης τούς ανάλογα με τα κέφια και τις διαθέσεις του αφέντη.

Αυτό τελείωσε με τούς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία. Βέβαια υπάρχει συναίνεση για περιορισμό των αρρώστων και των επαφών τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όταν μιλάμε για θέμα δημόσιας υγείας που θα πρέπει να τεκμηριώνεται με στοιχεία και όχι την αυθεντία διορισμένων ειδικών και των επαφών τους.

Ποτέ στην ιστορία της δυτικής ιατρικής δεν έχουν περιοριστεί οι υγιείς επειδή κάποια στιγμή μπορεί να κολλήσουν κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία δε θα καταλάβει ότι το έχει ή θα το περάσει χωρίς να νοσήσει σοβαρά.

Μιλάμε για μεσαιωνικό ολοκληρωτισμό.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail