Γ. Φίλης: Ελπίζω ο Έλληνας πρωθυπουργός να ρίχνει στάχτη στα μάτια των Τούρκων & όχι των Ελλήνων

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)
Ο καθηγητής Γιώργος Φίλης στην εκπομπή "ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ" 22-06-2021/Απόσπασμα. Ο καθηγητής σχολίασε την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αϊγυπτο και τόνισε ότι ελπίζει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για θαλάσσιες ζώνες να το κάνει μόνο και μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Τούρκων και να μην βρεθούμε με στάχτη στα μάτια εμείς οι Έλληνες. 

Επεσήμανε ότι οι Αιγύπτιοι θα κερδίσουν ένα σημείο αλλά θα χάσουν πολλά περισσότερα σε περιπτώση που τα βρουν με την Τουρκία. Συγκεκριμένα θα κερδίσουν μόνο στο διαμοιρασμό του θαλάσσιου χώρου αλλά από την άλλη θα μετατρέψουν την Τουρκία σε κυρίαρχο παράγοντα στην Ανατολική Μεσόγειο που θα έχει σα συνέπεια να μπορεί να ελέγξει τους ενεργειακούς δρόμους. 

Επίσης η Τουρκία θα μπορεί να ελέγξει ένα μεγάλο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, θα μπορέσει να κάνει προβολή ισχύος περισσότερη προς τη Μέση Ανατολή και προς τη Λιβύη και θα ενδυναμώσει ένα καθεστώς το οποίο είναι ισλαμοφασιστικό και αντιτίθεται πλήρως στον κοσμικό καθεστώς της Αιγύπτου.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail