Ρωσικές δυνάμεις μπλόκαραν περίπολο των ΗΠΑ στη Συρία

Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις εμπόδισαν μια στρατιωτική περιπολία των ΗΠΑ που παραβίασε τον μηχανισμό αποσυμπίεσης στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η ιστοσελίδα RusVesna.SU στις 20 Ιουνίου.

Η περιπολία, η οποία αποτελείτο από τέσσερα θωρακισμένα οχήματα Oshkosh M-ATV και International MaxxPro, πλησίασε τον αυτοκινητόδρομο M4 κοντά στην πόλη Tell Tamr στη βόρεια επαρχία al-Hasakah χωρίς να ενημερώσει τις ρωσικές δυνάμεις.

«Ο αμερικανικός στρατός μετακόμισε χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση στη ρωσική πλευρά και παραβίασε τον μηχανισμό αποσυμπίεσης», αναφέρειτο ρεπορτάζ του RusVesna.

Με βάση συμφωνίες με την Τουρκία και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, οι ρωσικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση της στρατηγικής οδού, η οποία συνδέει τη al-Hasakah με τη Raqqa και το Χαλέπι.

Σε απάντηση αυτής της παραβίασης, οι ρωσικές δυνάμεις μπλόκαραν τον αυτοκινητόδρομο μπροστά από την αμερικανική περιπολία, αναγκάζοντάς τη να γυρίσει πίσω όπως δείχνει το βίντεο που παρουσίασε το RusVesna.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail