Η Ρωσία θα αναπτύξει περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με τη Σερβία

Минобороны России
Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία Ρωσίας-Σερβίας στον στρατιωτικό και στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης (κοινοβούλιο) της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάντιτς στη Μόσχα την Τετάρτη.

"Σήμερα, αναπτύσσουμε ενεργά τη στρατιωτική και στρατιωτική-τεχνική μας συνεργασία. Κάνουμε κοινές ασκήσεις. Σέρβοι αξιωματικοί εκπαιδεύονται και σπουδάζουν στα πανεπιστήμιά μας και προτείνουμε να επεκτείνουμε αυτήν την πρακτική", δήλωσε ο Ρώσος αρχηγός άμυνας.

Οι Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν πρόσφατα από ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο έδαφος της Σερβίας, υπενθύμισε ο υπουργός Άμυνας.

"Πιστεύω ότι οι ασκήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν τόσο στη Ρωσία όσο και στη σερβική επικράτεια, θα είναι επίσης επιτυχημένες", πρόσθεσε ο Σόιγκου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου είπε ότι η Σερβία θα είναι πάντα ευγνώμων στο ρωσικό λαό για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους σε δύσκολους καιρούς. "Μοιραζόμαστε τόσο μια μεγάλη εμπιστοσύνη όσο και μια μεγάλη φιλία μεταξύ μας. Και έχουμε επιτύχει σοβαρά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου", δήλωσε ο Ντάντιτς.

Ο πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Σόιγκου για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των λαών της Σερβίας και της Ρωσίας.

"Τονίζω πάντα στη Σερβία ότι ο Σεργκέι Σόιγκου είναι το άτομο που υπήρξε ένας από τους σπουδαίους φίλους του σερβικού λαού από την αρχή της πολιτικής του δραστηριότητας. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί από τις στιγμές που η Σερβία πέρασε μια δοκιμασία, όταν βομβαρδίστηκε, όταν ξέσπασαν πόλεμοι στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας και όταν ο λαός μας ζούσε σε δύσκολους καιρούς", δήλωσε ο Ντάντιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail