Η Μόσχα θα συζητήσει την στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας στην Ουκρανία με την Αγκυρα

Freepen.gr - Η Ρωσία αναμένεται να συζητήσει τη «ρυμούλκυση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» κατά τη διάρκεια των επικείμενων επαφών με την Άγκυρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η θέση της Μόσχας σχετικά με τις προσπάθειες να τραβηχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ είναι "πολύ ξεκάθαρη", δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν μια θέση "τα υπεύθυνα κράτη κατανοούν πολύ καθαρά."

Οι παρατηρήσεις του Λαβρόφ ακολουθούν μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας το Σάββατο ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Τουρκίας συζήτησαν την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών τους, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η «αμυντική ικανότητα και η συμβατότητά της με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ».

"Σχεδιάζουμε μια άλλη επαφή στο πλαίσιο του τακτικού μας διαλόγου με τους Τούρκους συναδέλφους. Πιστεύω ότι θα συζητήσουμε και αυτό το θέμα, φυσικά", δήλωσε ο Λαβρόφ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail