Σύριοι και Ρώσοι σε σενάριο απόκρουσης ναυτικής επίθεσης στις μεσογειακές ακτές

Zvezda TV - Στιγμιότυπο από τις ασκήσεις
Freepen.gr - Στις 7 Ιουνίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε πλάνα από μια πρόσφατη κοινή άσκηση με τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) στις ακτές της Συρίας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, Ρώσοι και Σύριοι αντέκρουσαν μια προσομοιωμένη επίθεση από τη θάλασσα. Χρησιμοποιήθηκαν ελαφριά και βαριά πολυβόλα. Ένα ρωσικό BTR-82A συμμετείχε επίσης στην άσκηση.

Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό εκπαίδευσε τους ομολόγους του στον SAA για τακτικές μάχης βάσει της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τον πόλεμο στη Συρία.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε ένα νεόκτιστο εκπαιδευτικό πεδίο στην παραλία al-Shukifat στα Λατάκια. Ρωσικά και Συριακά στρατεύματα εκπαιδεύονται στην περιοχή καθημερινά. Ο SAA πυροδότησε εκεί εκρηκτικά πολεμικά όπλα.

Η ακτή της Συρίας φιλοξενεί τις δύο κύριες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας στη χώρα, την αεροπορική βάση Hmeimim και τη ναυτική βάση στην Tartus (Ταρσό).

Οι κοινές ασκήσεις είναι απαραίτητες για τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ ρωσικών και συριακών στρατευμάτων που επιχειρούν δίπλα-δίπλα σχεδόν σε κάθε πρώτη γραμμή της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail