Ο πόλεμος του νερού από την Τουρκία απειλεί άμεσα την υγεία των ανθρώπων στη ΒΑ Συρία

Freepen.gr - Το νερό έχει μετατραπεί σε πολεμικό εργαλείο από το τουρκικό κράτος και επηρεάζει τους κατοίκους της περιοχής. Ο σταθμός νερού στο Alouk παρέχει νερό στη Χάσακα, αλλά έχει κλείσει από το τουρκικό κράτος και τους μισθοφόρους του.

Αφού ο τουρκικός εισβολέας έκλεισε το σταθμό του Alouk, εκατομμύρια άνθρωποι στη Χάσακα είχαν μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Οι άνθρωποι, που λένε ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς χρησιμοποιούν νερό που παρέχεται από τα πηγάδια για να περιορίσουν τις ελλείψεις, μεταδίδει το ANF.

Ο Abud El-Tirki ζει στο χωριό El-Becedliye, ανατολικά του Shedadê. «Υπάρχει πολύ λίγο νερό - είπε - ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες μας. Το νερό είναι πολύ βρώμικο. Υπάρχουν περιπτώσεις διάρροιας και δηλητηρίασης στα παιδιά. Φοβόμαστε όμως σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Οι οικονομικές συνθήκες πάντως δεν είναι πολύ καλές. Γι 'αυτό δεν μπορούμε να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό όλη την ώρα. Ένα μπουκάλι πόσιμο νερό κοστίζει σήμερα 500 λίρες Συρίας. Γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το νερό από τα πηγάδια, ακόμα κι αν είναι βρώμικο».

Ο Μπεσάμ Ιμπραήμ πρόσθεσε: «Το νερό από τα πηγάδια καθαριζόταν στο σταθμό Alouk. Κανείς δεν παραπονέθηκε για το νερό. Δεδομένου ότι ο σταθμός του Alouk είναι κλειστός αυτήν την στιγμή, το νερό που φτάνει είναι πολύ βρώμικο. Και επομένως προκαλεί ασθένειες».

Ο Ismail Hec Mihemed, Διευθυντής του Κέντρου Δημόσιας Υγείας του Shedade, δήλωσε: «Υπάρχει αύξηση των ασθενειών με την άφιξη των καλοκαιρινών μηνών. Γενικά, συναντάμε περιπτώσεις δηλητηρίασης που προκύπτουν από πόσιμο νερό. Παρεμβαίνουμε όσο μπορούμε, αλλά είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα που γίνονται πιο συνηθισμένα στα παιδιά».

Δηλώνοντας ότι το νερό πρέπει να φιλτραριστεί, ο Hec Mihemed πρόσθεσε ότι το νερό που έχει απολυμανθεί με χλώριο είναι υγιές και κάλεσε όλους να είναι πιο προσεκτικοί λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Κι ενώ η Τουρκία σχεδόν με το καλημέρα της εισβολής της στη Σερεκανίγιε, η οποία της δόθηκε στο πιάτο, άρχισε να παίζει με το νερό στο Αλούκ, αναρωτιέται κανείς που είναι εξαφανισμένοι όλοι αυτοί οι δικαιωματιστές μπροστά σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελείται στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail